Ion Sturza consideră că vom avea alegeri anticipate

ion-sturza-agora-md

Candidatul la funcţia de premier, Ion Sturza, deşi se va prezenta luni, 4 ianuarie, în fața legislativului pentru a cere vot de încredere, este de părerea că cel mai probabil vom avea alegeri anticipate. În acelaşi timp, el susţine că va rămâne în politică chiar dacă Parlamentul nu îi va acorda votul de încredere. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite ipn.md.

„Cred că, în cel mult trei luni, vom intra în proces electoral, dacă nu la final de ianuarie. Am avut întâlniri cu ambasadorii străini. Ei nu privesc anticipatele ca pericol pentru Republica Moldova”, a precizat Sturza.

Premierul desemnat a mai spus că, atunci când a acceptat să fie candidat la funcţia de prim-ministru, nu intenţiona să se lanseze în politică. „Nu am venit din start cu ideea de a mă implica în politică, dar trenul a pornit şi nu are frână. Vom consolida o nouă forţă politică. Este prematur să vorbim despre idiologie, dar vor face cu siguranţă parte (din proiectul său n.r.) oameni care au fost în politică şi au avut de suferit. O vom susţine şi pe Maia Sandu şi Platforma X. Ideea e ca să consolidăm şi să aducem la guvernare o clasă politică nouă, care să distrugă matricea”, a subliniat Ion Sturza.

Candidatul desemnat a mai comunicat că are asigurări precum că pe 4 ianuarie va fi votat de deputații liberal-democrați şi de cei liberali, şi urmează să discute cu deputaţii din grupul Leancă. În priveşte democrații, aceştia refuză să discute cu el.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)