Între fericire, suferinţă şi înşelare

o-SUSPICIOUS-WOMAN-facebookMeandrele relaţiilor amoroase ale Mihaelei

Viaţa Mihaelei, 32 de ani, pare un uragan. De câteva săptămâni, scandal peste scandal în fiecare zi. La vorbele ei în care tremură durerea, Henry nu reacţionează în niciun fel. O tratează cu indiferenţă şi privire rece, puţin încruntată ori de câte ori ea începe să-şi verse amarul de femeie înşelată.

Născută într-un sat de la nordul Moldovei, Mihaela a plecat de timpuriu cu părinţii săi în Grecia. Această schimbare din viaţa ei era o tentaţie foarte mare pentru un copil de 12 ani. Destul de repede a însuşit limba, s-a inclus în viaţa liceului, şi-a făcut prieteni.

Îndrăgostită de un traficant de droguri

I-a plăcut modul liber de a gândi al grecilor, politeţea lor. Fiind o elevă bună, la 14 ani, era înconjurată de mulţi prieteni. Printre aceştia erau şi din cei care o luaseră razna, căutând plăcerile vieţii prin cluburi de noapte cu băutură, cannabis ş.a. Ar fi putut face şi ea greşeli dacă ar fi fost mai slabă de înger şi dacă nu ar fi avut o relaţie specială cu părinţii care au ştiut să vină întotdeauna cu sfatul la momentul potrivit.

De la părinţi a învăţat să-şi trateze colegii cu respect, să fie diplomată atunci când situaţia i-o cere. Înnebunită de frumuseţea locurilor, a hotărât să rămână pentru totdeauna în această ţară. La facultate, avea libertatea deplină, locuia singură într-o garsonieră şi avea să-şi facă prieteni din toată lumea. Se îndrăgostise de ea un tânăr frumos din Rusia pe nume Serghei, care i-a spus într-o zi: „Ce mult am aşteptat să vii în viaţa mea”.

Mihaela l-a privit zâmbind şi i-a răspuns cu acelaşi ton: „Şi eu te aştept de o viaţă”. Pentru a se cunoaşte mai bine, au decis să locuiască împreună. Se bucurau de lumea minunată în care trăiau. Nu duceau lipsă de nimic. Serghei îi satisfăcea toate poftele şi dorinţele Mihaelei. Îşi dorea o bijuterie, o rochie nouă, o pereche de pantofi de lux, Serghei i le procura. Avea cosmetica cea mai bună, nu-i lipseau produsele alimentare şi băuturile de calitate. Scurtă însă a fost durata acestui stil de viaţă. Numai doi ani, trei luni şi două zile.

Totul s-a schimbat în momentul în care, pe numele lui Serghei, a fost emis un mandat de arestare. Se ocupa cu trafic de droguri. Nici Mihaela şi nici părinţii săi nu ştiau. Aşa s-a năruit peisajul fericirii lor. El a fost închis, iar ea a decis să-l scoată din inimă pentru totdeauna.

O altă dragoste, alte clipe de fericire şi durere

După despărţirea de Serghei, Mihaela l-a cunoscut pe Gustave, un suedez. A încercat să-l descopere cu toate calităţile şi defectele sale. Şi viaţa i s-a părut din nou strălucitoare. Şi-a propus să trăiască cu Gustave o viaţă diferită de cea pe care o avusese cu Gustave. Din experienţa trăită cu Sergiu a înţeles că o relaţie presupune investiţie şi muncă zi de zi pe care nu eşti întotdeauna dispus s-o faci. Se străduia oricum să-i ofere iubitului afecţiune. Dar când i se părea că Dumnezeu le-a binecuvântat dragostea, s-a întâmplat nenorocirea – Gustave a murit subit în timp ce privea televizorul. Despărţirea de omul drag a fost grea. Nu dorea să vadă pe nimeni. A stat câteva săptămâni acasă în intimitatea sa, apoi s-a mobilizat şi a mers mai departe.

I s-au aprins călcâiele după un londonez

La 25 de ani, când i se părea că s-a împăcat cu soarta, i-a ieşit în cale Henry, un londonez blond, cu ochi albaştri şi buze senzuale. S-au întâlnit prima oară într-un local de pe malul mării, el era cu o altă femeie. Mihaela s-a topit când l-a văzut. I-a simţit privirea ca o mână caldă ce-ţi mângâie corpul din creştet până în tălpi. Pentru prima dată, inima ei a început să bată altfel decât atunci când îi cunoscuse pe foştii iubiţi, i s-au aprins călcâiele imediat. A doua seară, Mihaela a mers din nou cu prietenele în acelaşi local. Iar acolo… surpriză! Bărbatul de dragul căruia venise stătea singur la o masă şi fuma. Ea s-a aşezat cu amicele sale la o altă masă ca să-l poată privi în faţă. N-au trecut nici cinci minute şi privirile lor s-au întâlnit.

Peste alte câteva minute, a invitat-o la dans. Fata s-a înfiorat la prima atingere. Emoţionat părea şi englezul, care venise în Grecia să-şi petreacă vacanţa. Au dansat şi au comunicat fericiţi până dimineaţă. Aşa au făcut cunoştinţă. Au petrecut împreună şapte zile, până la finele vacanţei. Mihaela a aflat că Henry e cu şase ani mai mare decât ea, că s-a născut în Scoţia, că a lucrat pe vapor câţiva ani, călătorind prin toată Europa. Cu banii câştigaţi, a deschis o afacere în nordul Londrei. La început, o mică spălătorie pentru maşini, iar peste câţiva ani s-a extins, deschizând un salon.

Primele decepţii după şase ani de fericire

După o jumătate de an, omul de afaceri londonez sosea din nou în Grecia pentru a o cere în căsătorie pe Mihaela. Părinţilor le-a plăcut. Au văzut în el nu numai bărbatul frumos, dar şi omul serios, plin de încredere. Comportamentul lui le-a inspirat siguranţă. Peste două luni, cei doi şi-au unit destinele la dorinţa Mihaelei într-o biserică ortodoxă din Londra. Au avut o nuntă de poveste într-un cerc restrâns de rude şi prieteni, care le-au urat casă de piatră, să fie fericiţi, să menţină focul dragostei aprins cât mai lung cu putinţă.

Mihaela care zicea că nu va pleca niciodată din Grecia a fost nevoită să aleagă între părinţi, prieteni şi iubit. Nu i-a fost uşor, dar ce nu faci în numele dragostei! Iubirea adevărată cere şi sacrificii. Şi-a zis că merită plecarea pe termen lung într-o altă ţară de dragul unei poveşti de dragoste plină de pasiune. A urmat o perioadă frumoasă a vieţii lor, trăiau liniştit, aveau tot ce le trebuie, le era bine şi aşteptau un copil. Dar relaţia dintre cei doi s-a schimbat odată cu apariţia micuţului. Pe Henry îl apuca un fel de gelozie pe fiul lor, deoarece Mihaela împărţea dragostea între el şi micuţ. Ba chiar se supăra că nu-l mai răsfaţă şi nu-l mai alintă cum o făcea până la naşterea micuţului.

Încet-încet, a început să caute răsfăţ în altă parte, şi-a găsit o amantă. De când a aflat că este înşelată, Mihaela s-a terminat liniştea şi pacea casei lor. Viaţa şi trăirile ei sufleteşti s-au întors pe dos. Şi ce e mai revoltător, la vorbele grele pe care i le aruncă femeia, bărbatul nu reacţionează. Mihaela suferă şi nu ştie ce să facă: să-l părăsească şi să se întoarcă în Grecia sau să urmeze sfatul mamei care o povăţuieşte să înceteze cu aruncatul vorbelor grele, să-l ierte şi să încerce să-i ofere mai multă afecţiune. Mama sa, care mi-a povestit istoria, îşi doreşte ca iţele să se descurce şi, până la urmă, povestea lor să aibă un final fericit. Asta le-o dorim şi noi.

The following two tabs change content below.