Intră în vigoare „Ordonanţa privind stabilirea anumitor servicii publice şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României”

Ambasada României informează că Ordonanţa Guvernului nr. 25/2013 modifică si completează Ordonanţa Guvernului nr. 24/1992, care va purta astfel denumirea „ORDONANŢĂ privind stabilirea anumitor servicii publice şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României”.

Potrivit art. 1, serviciile publice prevăzute în prezenta ordonanţă se prestează pe teritoriul

României de către autorităţile competente, potrivit legii, respectiv:

1. Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe;

2. Direcţia Generală de Paşapoarte din subordinea Ministerului Afacerilor Interne sau, după caz, serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple;

3. Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne;

4. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din subordinea Ministerului Afacerilor Interne;

5. Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei;

6. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetăţenii Republicii Moldova care sunt beneficiari pe teritoriul României ai serviciilor publice menţionate în Anexa OG 25/2013 se numără solicitanţii de permise de şedere, cum ar fi persoanele care se află în România la studii, cele care depun dosarele pentru redobândirea cetăţeniei române la oficiile teritoriale din România ale Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, persoanele care solicită eliberarea unui paşaport românesc de la oficiile centrale şi teritoriale din România ale Direcţiei Generale de Paşapoarte, cetăţenii R. Moldova care se află în situaţia legală de a solicita viza de intrare în România la punctele de trecere a frontierei, alte categorii de persoane ce vor solicita serviciile publice pe teritoriul României, menţionate în Anexa OG nr. 25/2013.

Biroul de presă al Ambasadei României

în Republica Moldova

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)