„Întoarceţi Aeroportul!”

protest aeroport

Şedința din 3 iunie curent, amânată de Curtea de Apel Chişinău pentru miercuri, 1 iulie 2015, la ora 15.00, în cazul concesionării netransparente în 2013 a Aeroportului Internațional Chișinău de către Guvernul Republicii Moldova, atacat de Partidul Liberal Reformator, a fost iarăşi amânată, pentru 6 august 2015, ora 14.00. Membrii şi simpatizanţii PLR au protestat miercuri în faţa Curţii de Apel Chişinău, scandând lozinci ce chemau judecătorii să facă dreptate în cazul aeroportului şi să-l întoarcă statului: „Faceţi dreptate! Întoarceţi aeroportul poporului! Nu vă fie frică de patroni!”.

„Vrem să anunţăm sistemul juridic şi clasa politică că PLR va avea răbdarea să se prezinte la asemenea şedinţe ca să ajute legiuitorii să ia o decizie corectă în favoarea poporului. Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat ilegal prin manipulări, pe ascuns, în vara anului 2013, iar poporul a aflat abia în toamna anului 2013. Noi atacăm de atunci şi la Curtea Constituţională, şi în instanţele de drept comun această problemă. Din păcate, Curtea Constituţională nu a ţinut cont de importanţa strategică a acestei unităţi economice din RM”, a spus Valeriu Saharneanu.

Ana Ursache, avocat ce reprezintă PLR-ul în acest caz, a calificat cauza amânării procesului drept un motiv obraznic. „Este vorba de presupunerea Nataliei Gherman, prim-ministru în exerciţiu, cu privire la faptul că Guvernul R. Moldova are atribuţii reduse pe moment şi nici secţia juridică nu poate face o referinţă. Nimeni nu-şi aduce aminte că nici Guvernul Filat nu era funcţional atunci când acesta, fiind în demisie în ziua în care a decis soarta aeroportului, l-a vândut unor persoane ostile R. Moldova. Astăzi, o altă persoană docilă, ascultătoare lui Filat, care nu a putut să impună o proprie opinie, s-a ascuns ruşinos în spatele unei secţii juridice, care este funcţională de fapt”, a declarat Ursache.

Deşi informaţia despre protestul în legătură cu concesionarea aeroportului a fost plasată pe reţele de socializare şi trimisă pe adresa instituţiilor media, la protest au participat puţini protestatari, dar şi jurnalişti.