Interviu cu Vitalie Proca, în EXCLUSIVITATE la Cabinetul din Umbră

Interviu cu Vitalie Proca, în EXCLUSIVITATE la Cabinetul din Umbră; Val Butnaru, către Plahotniuc: „De joia viitoare, nimic nu va mai fi ca altădată”

Jurnal TV a realizat un interviu în exclusivitate cu interlopul moldovean Vitalie Proca, implicat în tentativa de asasinat asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov.  Aflaţi în premieră cine este comanditarul crimei de la Londra, detalii şi dezvăluiri şocante ale killerului moldovean.

„Da, eu sunt într-adevăr omul care a apăsat pe trăgaci, dar dorinţa şi comanda la toate astea sunt cu totul în altă parte”, a declarat Vitalie Proca, care se află în Penitenciarul Jilava din Bucureşti. „E încă un pas al acestei minţi diabolice. El le gândeşte, dă ordin şi se execută. Eu îmi asum răspunderea pentru ceea ce am făcut şi cred că va veni timpul ca, pentru ceea ce ai comandat, să îţi asumi şi tu”, a mai spus Proca, sfătuind echipa Jurnal TV să ia măsuri de securitate sporite în urma acestor dezvăluiri.

Interviul integral va fi difuzat joi, 2 noiembrie, la ora 20.00, în cadrul Cabinetului din Umbră.

„Mă adresez către Il Coordonatore: de joia viitoare, nimic nu va mai fi ca altădată. Bineînţeles că, în urma celor aflate de noi şi în urma informaţiilor în posesia cărora am intrat, noi vom fi foarte atenţi. Vom avea grijă de noi. Dar să ai grijă şi dumneata, Coordonatore. Să nu care cumva să se întâmple ceva cu Jurnal TV sau cu vreunul dintre reporterii noştri”, a menţionat moderatorul emisiunii, Val Butnaru.

„Joia viitoare vom vorbi despre acest subiect ca să punem capăt unei discuţii lungi despre statul capturat”, a mai spus Val Butnaru.

Cine este Vitalie Proca

„La 18 noiembrie 2013, o escortă a Poliţiei Române l-a preluat de la Moscova pe cetăţeanul moldovean P. Vitalie, de 33 de ani, a mai fost urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Aceasta este prima extrădare care se realizează din Federaţia Rusă către România”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Vitalie Proca a fost dus într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Capitalei, urmând să fie declanşată procedura de confirmare de către magistraţii Tribunalului Bucureşti, a mandatului de arestare preventivă emis pe numele cetăţeanului moldovean, scrie gandul.info.

Vitalie Proca este acuzat că a împuşcat în noiembrie 2012 un tânăr pe o stradă din cartierul Vitan din Bucureşti pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. „Extrădarea urmăritului este rezultatul eforturilor comune ale Poliţiei Române prin Biroul Naţional Interpol Bucureşti, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, autorităţilor judiciare ruse şi ale Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. De asemenea, am beneficiat de un sprijin important din partea Secretariatului General al O.I.P.C. – Interpol”, se mai arată în comunicatul citat.

Poliţia Română a precizat că Tribunalul Bucureşti a emis, în 18 ianuarie, pe numele lui Vitalie Proca mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională, în dosarul în care este suspectate de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Proca a fost dat în urmărire internaţională, prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti, solicitarea fiind transmisă în toate cele 190 de state membre ale OIPC – Interpol. Pentru prinderea lui Proca, Poliţia Română a colaborat cu poliţiile din Rusia, Italia, Moldova şi Marea Britanie.

În 7 februarie 2013, Interpol Moscova a anunţat Poliţia Română că Vitalie Proca a fost reţinut, ulterior autorităţile române începând procedurile judiciare pentru extrădarea cetăţeanului moldovean, potrivit sursei citate relatează gandul.info.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)