Interul de vis, în finala LC după 38 de ani!

„Finala Ligii este un vis pentru Inter şi o obsesie pentru Barcelona”, spunea Jose Mourinho înainte de meciul decisiv de pe Nou Camp. Mourinho a fost învins cu 1-0 pe stadionul Barcelonei, dar la final a explodat pur şi simplu şi a sărbătorit în stil propriu calificarea, chiar în faţa fanilor Barcelonei. „Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea”, a spus portughezul. Inter merge în prima finală a Ligii după mai bine de 38 de ani.

SuperBarca lui Guardiola nu a reuşit decât un gol deşi a jucat mai bine de jumătate de meci cu un om în plus. Inter Milano s-a calificat în finala Ligii Campionilor, eliminând deţinătoarea trofeului, FC Barcelona, cu scorul general de 3-2, deşi a pierdut, miercuri, scor 0-1 (0-0), partida din returul semifinalelor competiţiei. Golul gazdelor a fost marcat de Pique ’84.

Stropiţi cu apă la final

Interiştii au declanşat fiesta pe Nou Camp, însă organizatorii partidei nu şi-au dat „OK”-ul şi, la aproximativ trei minute de la fluierul final, au pornit moderna instalaţie de irigare a stadionului. Elevii lui Mourinho nu au părut însă prea deranjaţi şi au continuat să sărbătorească calificarea, chiar în faţa învinşilor.

Înfrângere frumoasă

„Meciul a început prost. Am fost nevoit să-l înlocuiesc pe Pandev cu Chivu şi, fără Pandev, noi am pierdut din punct de vedere ofensiv. În zece, şansele noastre de a marca s-au redus aproape la zero. O echipă fără organizare tactică primeşte patru sau cinci goluri aici. Este foarte greu să joci 10 contra 11 cu FC Barcelona, este cea mai bună echipă din lume la nivelul posesiei balonului. Noi am fost compacţi, am jucat bine şi am închis spaţiile. Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea. Este ceva istoric. Am făcut un meci spectaculos la nivelul organizării şi din punct de vedere defensiv. Pe teren propriu, am jucat să câştigăm, iar aici am făcut ce am putut. Nu voiam balonul. Le-am spus jucătorilor mei să le dea balonul celor de la Barcelona, ei îl voiau” , a declarat Mourinho la finalul partidei.
Tehnicianul a menţionat că respectă foarte mult pe FC Barcelona. „Nu voi uita niciodată că am fost la FC Barcelona timp de patru ani. Dar acum sunt principalul inamic”, a afirmat portughezul.

„Am fost o echipă de eroi. Alţii au promis că îşi vor lăsa pielea, dar noi ne-am dat sângele. Nu voi antrena niciodată Barcelona, pentru că mă urăsc.”

Jose Mourinho, antrenor Inter

„Mourinho este un fenomen. Am rezistat în zece oameni campioanei mondiale. Jose şi Herrera sunt două personaje asemănătoare: doi mari muncitori, profesionişti şi curajoşi.”

Massimo Moratti, preşedinte Inter

„A fost un meci care nu se mai termina. Pe ansamblul celor două partide am fost mai buni. Chiar şi cea mai bună echipă din lume poate pierde când se joacă în dublă manşă.”

Samuel Eto’o, atacant Inter

„Ne-a fost foarte dificil să rupem cele două linii defensive pe care s-a aşezat Inter. Ne aşteptam, dar n-am găsit soluţii. A venit rândul nostru să acceptăm faţa crudă a fotbalului.”
Joan Laporta, preşedinte Barcelona

Bavarezii, pentru a opta oară în finală!

Bayern şi Lyon au început returul primei semifinale de la 1-0 pentru nemţi. Scăpaţi de Ribery, eliminat în tur, francezii nu au luat în seamă avertizările lui Van Gaal: „O să marcăm mai mult decât la Munchen”. Olic a fost găsit în careu după un atac şcoală şi a şutat din întoarcere, fără speranţe pentru Lloris. 1-0 şi Robben a dat drumul la driblinguri. Ce trebuia să se întâmple a venit după mai bine de o oră de joc. Altintop găseşte o pasă genială şi Olic reuşeşte dubla.

Ştiţi vorba: nemţii când te prind, îţi dau câte poţi duce! Olic reuşeşte hat-trick-ul cu o lovitură de cap din centrarea lui Lahm. Bayern merge pentru a opta oară într-o finală de Champions League!

Milan, ultima echipă care şi-a apărat trofeul!

Cea mai bună echipă a lumii, cel puţin până miercuri seara, Barcelona nu a reuşit să îşi apere trofeul câştigat anul trecut la Roma. AC Milan rămâne ultima echipă care a câştigat de doua ori consecutiv cel mai râvnit trofeu al lumii. Diavolul milanez a pus mâna pe Cupa Campionilor în 1989 şi 1990.

Sâmbătă, 22 mai. Madrid. „Santiago Bernabeu”. Inter-Bayern. E afişul finalei Champions League ediţia 2010. Pentru Mourinho un alt adversar: Louis van Gaal.