Interpretul Anatol Dumitraş s-a stins din viaţă după o luptă de doi ani cu cancerul

AnatolDumitras

Anatol Dumitraş a fost supus în august 2015 unei intervenţii chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Chirurgul care a condus echipa de medici se numeşte dr. Vlad Brașoveanu şi este basarabean de origine. Operaţia a decurs cu succes. Timp de două săptămâni, artistul s-a aflat sub supravegherea specialiştilor de la Spitalul din Fundeni, urmând şi un curs de reabilitare. Revenit acasă, Anatol Dumitraş şi membrii familiei sale au preferat intimitatea, refuzând să ofere vreo declaraţie pentru mass-media.

În urmă cu trei luni, am luat legătura cu soţia lui Anatol Dumitraş, doamna Lidia, care, deşi a refuzat să facă vreo declaraţie despre starea de sănătate a artistului, ne-a dat asigurări că „programul de recuperare decurge binişor”. Soţii Dumitraş au preferat să ducă această luptă cât mai discret, sperând să reia legătura cu prietenii lor de familie atunci când suferindul se va simţi mai bine. Dar n-a fost să fie… „A fost o perioadă în care Anatol nu a comunicat aproape cu nimeni, căci nu a vrut să fie văzut în starea în care se afla imediat după intervenţia chirurgicală. Acum însă, când s-a încălzit afară, iar el se simte mult mai bine, se va întâlni cu toţi prietenii săi pe care nu i-a văzut de aproape doi ani”, a precizat Alexandru Vdovicenco acum mai bine de o lună.

Precizăm că pe colegii săi de scenă i-a şocat vestea că Anatol Dumitraş avea probleme grave de sănătate. Toţi ştiau că el era adeptul unui mod de viaţă sănătos, nu fuma şi făcea sport. Era pasionat de fotbal şi tenis de masă. Se simţea perfect sănătos şi nu s-a adresat niciodată medicilor. Până într-o zi, când le-a spus colegilor şi prietenilor săi din echipa de fotbal a artiştilor, FCA „Real”, că are ameţeli şi, uneori, dureri de cap. La îndemnul acestora, a mers să-şi facă o serie de investigaţii. Însă cum medicii îşi tot dădeau cu presupusul, familia artistului a decis să meargă în România.

Dar acum o lună, JURNAL de Chişinău scria că interpretul şlagărului „Dulce-i vinul” se simte mai bine. Această veste îmbucurătoare o aflasem de la soţia chitaristului, fapt confirmat şi de către prietenul lor de familie, Alexandru Vdovicenco. În aceste condiţii, vestea despre decesul interpretului a căzut ca un trăsnet peste cei care l-au iubit şi apreciat. Artistul s-a stins din viaţă acasă, iar în ultimele clipe din viaţă la căpătâiul lui s-a aflat soţia şi copiii.

Corpul neînsufleţit al lui Anatol Dumitraş va fi depus la Biserica Ciuflea din Capitală, iar înmormântarea va avea loc joi.


Natalia Tutunaru

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)