Interdicție de 10 ani în Rusia pentru gastarbeiterii buclucaşi

_DSC2590

Cei care vor încălca regimul de ședere în Rusia vor avea interdicție de zece ani pentru a intra în această țară, potrivit informațiilor Dumei de Stat a Rusiei, care a adoptat în lectura a treia legea cu privire la regimul de ședere pe teritoriul FR. „Adoptarea legii limitează intrarea în Rusia a cetățenilor străini şi apatrizilor pentru o perioadă de zece ani persoanelor care s-au aflat în ţară mai mult de 270 de zile, și nu au întreprins măsurile prevăzute de lege pentru a prelungi termenul de ședere temporară”, se spune în lege, scrie deschide.md.

Potrivit autorilor modificării legii cu privire la migrație, actul legislativ urmărește prevenirea șederii ilegale în ţară a străinilor. În Rusia, potrivit statisticilor, muncesc circa 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Potrivit părții ruse, însă, numărul muncitorilor moldoveni depășește 700 de mii de oameni.

Migranții din Rusia transferă cei mai mulți bani în Republica Moldova. Fiecare al șaptelea dolar transferat provine din Rusia. Conform datelor Băncii Centrale de la Moscova, volumul transferurilor din Federația Rusia în Republica Moldova a constituit 966 mil. USD în nouă luni din 2014 față de 1,5 miliarde USD în nouă luni ale anului 2013.
Experții susțin că Republica Moldova riscă să fie aruncată în recesiune dacă Federația Rusă va recurge la deportările masive ale migranților moldoveni.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)