Inter a învins Barcelona

Inter a produs marţi seara o mare surpriză, învingând-o cu 3-1 pe Barcelona, în turul semifinalelor Ligii Campionilor. La rândul lor, nemţii de la Bayern s-au apropiat cu un pas de finala de la Madrid după succesul cu Lyon (1-0). Astfel, se prefigurează o finală dintre italienii de la Inter şi nemţii de la Bayern.

Chiar dacă eliminase în optimi una din cele mai puternice echipe din Ligă, pe Chelsea, puţină lume dădea şanse Interului să o îngenuncheze pe deţinătoarea trofeului, FC Barcelona. Cele două echipe se mai aflaseră faţă în faţă la începutul competiţiei, în faza grupelor, şi Barca făcuse lejer 0-0 pe Giuseppe Meazza, iar acasă se impusese cu 2-0. Acum, la returul de pe Camp Nou, Barcelona e obligată să repete acelaşi scor dacă vrea să ajungă în finala de pe Santiago Bernabeu, terenul marelui duşman autohton, Real Madrid. Altfel, extratereştrii lui Pep Guardiola vor redeveni brusc pământeni.

Când Messi nu e, nimic nu e

Inter a făcut un meci tactic absolut perfect şi a reuşit să devină prima echipă în sezonul 2009-2010, în toate competiţiile, care i-a marcat trei goluri Barcelonei! Inter a câştigat cu 3-1, apărarea blaugrana semănând în multe momente cu un şvaiţer printre ale cărui găuri s-au strecurat oamenii lui Mourinho. Inter a avut şi un moral fenomenal. Catalanii, deşi au jucat prost, au lovit primii prin singurul jucător adevărat al lui Guardiola în acest meci, Pedro. Însă, când Messi nu e, nimic nu e. Explicaţia dispariţiei sale din joc stă în fantastica prestaţie a compatriotului său Javier Zanetti, care, la 36 de ani, l-a blocat cum puţini au izbutit vreodată să o facă.

Golurile milanezilor, operele lui Sneijder, Maicon şi Diego Milito, au fost de o simplitate dezarmantă, ca în curtea şcolii, mai ales ultimul, inadmisibil pentru o echipă de talia Barcelonei. Inter face un pas uriaş către finală, pe care o aşteaptă de 38 de ani.

Mourinho: „Şansele sunt 50-50”

„În retur se poate întâmpla orice. Luni, am spus că şansele sunt 50-50. Astăzi (n.r. – marţi), şansele sunt tot 50-50, nu 51-49. Meciul făcut de noi a fost aproape perfect. Era perfect dacă nu primeam gol. Acum, dacă mergem la Madrid, voi fi mulţumit. Dacă nu, voi fi dezamăgit, dar vom ieşi cu capul sus. Inter avea probleme să joace în Liga Campionilor, nu trecea de optimi, se temea să joace. Astăzi, am câştigat meritat în faţa celei mai bune echipe din lume. Dacă Inter nu câştigă Liga Campionilor în acest an, o va face într-un an sau doi. Acum este o mare echipă de Liga Campionilor. Sunt mândru de jucătorii mei, au schimbat deja istoria Interului”, a afirmat Mourinho.

Omul care l-a făcut mic pe Messi

Javier Zanetti este bucuros pentru victoria obţinută de Inter în faţa Barcelonei, dar anunţă că returul de pe Camp Nou se anunţă incendiar. Nimic nu e rezolvat. Calificarea se va decide pe terenul rivalului Leo Messi. „A fost un meci grozav, Inter a dat totul pe teren. A fost greu să revenim de la 0-1, dar echipa a crezut în victorie până la sfârşit. Am câştigat şi meritam să o facem. Avem speranţe mari pentru retur, dar nu s-a terminat”, a spus Zanetti pentru RAI Sport.

Bayern a câştigat cu greu în faţa lui Lyon

Bayern a trăit periculos după eliminarea „nebunului” Ribery, însă a fost salvată, la fel ca la Manchester, de „calul” olandez Arjen Robben. Bayern s-a mai apropiat cu un pas de finala de la Madrid după succesul cu Lyon (1-0). Un meci decis de olandezi împotriva unei echipe franceze, într-un duel cu doi pioni otrăviţi. „Semifinala mică” a erupt mai greu decât vulcanul din Islanda. Bayern a atacat mocnit şi a lansat haotic proiectile spre poarta lui Lloris, destul de nesigur. Presiunea a făcut şi victime, schimbând datele problemei. Rosetti a fost obligat să rupă echilibrul numeric şi i-a asortat un cartonaş roşu lui Ribery, după o intrare la limita fracturii! Lisandro a scăpat viu, dar pentru „nebunul” francez actuala Ligă se încheia. Şahul a continuat cu altă mutare forţată. Toulalan şi-a făcut rost de două „galbene” (al doilea cam uşor!) în 3 minute după faulturi la centru şi l-a obligat pe Puel să sacrifice o piesă din mijlocul tablei.

Salt mare înainte

Cum echilibrul se refăcuse, Van Gaal putea să rişte, doar a jucat aseară cu albele. Şi a mutat ofensiv, cu al doilea atacant. Nu a fost departe de o idee inspirată, la 5 minute de la mutare Gomez ratând din poziţie ideală. Norul vulcanic din careul francez a fost însă spart până la urmă tot de Robben. Salvatorul de la Manchester a reuşit o altă demonstraţie balistică şi, cu micul ajutor al lui Muller, l-a păcălit pe Lloris. Şi n-a fost departe să facă 2-0, la câteva secunde înainte ca Van Gaal să-l scoată, provocându-i o criză de nervi. Antrenorul alesese deja pentru final o mutare mai sigură. Şi matul se amână pentru returul de la Lyon.