ÎNTÂMPLAREA MIRĂRII // O casetă pierdută

morari

Foto: Facebook.com

Cinematografia este pentru noi
cea mai importantă dintre arte.
V.I. Lenin

S-a pierdut o casetă.

Toată lumea stă ca pe jar. Într-un oraş atât de mare, cu atâtea baruri, restaurante, hoteluri, redacţii şi studiouri, cu atâtea batimente având mii de încăperi, de camere şi de cămăruici de nebunii, împănate, la rândul lor, cu alte camere… pe unde s-o fi zăhăit? De cine să întrebi? De muţii camerieri, de şleampătele cămărăşiţe? De Dominique Strauss-Kahn?! Zadarnică osteneală! Pe frontul de la Nobil nimic nobil.

Cei mai slabi de înger nu rezistă. Turtesc atunci fără milă musca de pe căciulă şi o apucă înainte ca aceea cu prăjina. Cu alte cuvinte, lansează un mesaj gen Noi ştim că voi ştiţi, dar…, pe o platformă cu un nume parcă predestinat – Face Book.

Iată-l: „Când muşti prea tare, eşti lovit cu băţul. Surse demne de încredere m-au anunţat că mi se pregăteşte un sex tape (filmuleţ compromiţător – n.n.), care urmează să iasă în următoarele zile. Am doar următoarele de spus autorilor: 1. Nu mor caii când vor câinii; 2. Dreptatea oricum se va face, orice metode mizere şi josnice aţi folosi; 3. Sper, măcar, posteriorul să arate frumos.”.

Ce-i de făcut? – iată întrebarea firească ce se impune acum. Fii pe pace, Natasha. Nu mor iepele când vor căţelele. Ar fi bine, totuşi, să pui batista pe ţambal. Să-ţi tragi şalinca pe dosar. Ai grijă de el ca de ochii din cap. Căci, precum ştii, în tzara noastră pentru orice dosar se găseşte un beţişor.

Posteriorul tău aparţine posterităţii. Un artefact pentru viitoarele comunităţi de antropologi. Ca dovadă de ce lupte crâncene s-au dat şi ce valori materiale şi estetice au fost sacrificate întru edificarea măreţei naţiuni moldovneşti. Mall-do-va! Mall-do-va!

Igor Nagacevschi