Inspectorii vamali au depistat circa 11 kg de hașiș

Un autocar cu remorcă cu numere de înmatriculare în R. Moldova s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare la intrarea în Postul vamal Leușeni. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în R. Moldova, având la bord trei şoferi și 18 pasageri. 

În baza indicatorilor analizei de risc, unitatea de transport a fost scanată cu raze nedestructive X-Ray. În urma prelevării imaginilor au apărut suspiciuni la conţinutul bagajului personal. Ca rezultat, a fost efectuat un control fizic amănunțit, la care au participat angajați ai Poliției de Frontieră.

Ca rezultat, în habitaclu, pe poliţa destinată pentru bagajele de mână, în regiunea locurilor 27-28, a fost depistat un pachet de polietilenă de culoare albă. Mai mult, a fost găsită o geantă pentru calculator ticsită cu substanțe narcotice.

Mai multe brichete de formă dreptunghiulară, care se presupun a fi haşiş, cu greutatea de aproximativ 11  kg, au fost transmise spre expertiză. În acest caz a fost pornit dosar penal, în baza art. 248, p.5 lit. b și d, Codul Penal al Republicii Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)