Inspectoratul General pentru Situații de Urgență:  Ploile au provocat pagube în mai multe localități

Foto simbol

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 16–17 iunie 2018, au fost afectate mai multe localități. Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru intervenție în localitățile Tocuz și Ucrainca din raionul Căușeni, unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii, transmite Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU).

„În localitatea Ucrainca ploaia a distrus patru poduri, unul dintre acestea face legătura între localitate și satul Tocuz. La ora 12.00 a zilei de 17 iunie, salvatorii, în comun cu angajații SA Drumuri Căușeni, au reușit restabilirea accesului către localitate. Mai mult, pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizată situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor”, se menționează într-un comunicat al Agenției.

Potrivit datelor IGSU, în dimineața zilei de 18 iunie, nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor.  Situația a fost strict monitorizată de șeful IGSU general, maior Mihail Harabagiu, care a inspectat toate bazinele acvatice din zonă.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în anumite localități din raioanele Florești și Ungheni, unde au fost inundate câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca, raionul Florești, și dintr-o curte de pe strada Mihai Viteazul din Ungheni.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează pentru a estima prejudiciul material înregistrat în urma ploilor.