Înşelare, înşelare Nu ai parte de iertare

sad-manPovestea lui Andrei a început la un club de dans. Dana, atinsă de aripa pasiunii pentru dansul clasic, păşea pragul acestui club pentru prima oară. Andrei a observat-o de cum a intrat. A invitat-o la un tangou. A cuprins-o delicat cu mâinile şi emoţia i-a copleşit pe amândoi atât în interior, cât şi în exterior. Ochii ei nu au mai putut să vadă un alt bărbat în acea seară. Printr-o eleganţă specifică şi o tehnică desăvârşită, Andrei a cucerit-o.

Sexul nu are creier

În scurt timp, au înţeles că se potrivesc de minune nu numai la dans, aveau destulă inteligenţă amândoi şi discutau chestiuni variate. Peste un an şi jumătate, Andrei a cerut-o în căsătorie. Au grăbit lucrurile pentru că, între timp, Dana rămăsese însărcinată. Şi toate au mers bine până într-un moment. Se părea că Andrei este bărbatul ideal, care, zicea ea, era în acelaşi timp şi soţ, şi amant, şi prieten cu care discuta absolut orice.

Cu toate astea, femeii i s-au aprins călcâiele după altcineva, chiar dacă susţinea că îşi iubeşte extraordinar soţul. A început să-l înşele în mod oficial, în pofida faptului că amantul avea iubită. Şi ea, şi amantul preferau aceste întâlniri pe furiş pentru potolirea poftelor sexuale. Se simţea bine în pat şi cu partenerul legitim, dar, în acelaşi timp, prefera să se culce şi cu celălalt, care îi satisfăcea dorinţele sexuale în timpul zilei, când Andrei era la serviciu ori pleca în deplasare, i se părea că încearcă sentimente mai puternice. Era de părerea că nu face un păcat, zicându-şi mereu că sexul nu are creier.

Minciuna are picioare scurte

Din relaţia extraconjugală a rezultat o fetiţă. Atunci când micuţa s-a născut, Andrei n-a ştiut de infidelitatea soţiei. A luat-o de la maternitate, a întocmit actele copilului pe numele său. După câteva săptămâni însă, a observat că fetiţa era copia celui mai bun prieten al familiei, Nelu. La început, Dana încerca să se justifice, zicând că asemănarea izbitoare a micuţei cu prietenul lor s-a produs din considerentul că s-au întâlnit foarte des la petreceri pe toată perioada sarcinii şi, în anumite momente, când acesta povestea ceva interesant, ea se uita ţintă la el. Cunoştea şi Andrei asemenea teorii, dar, ca să fie împăcat sufleteşte, a decis să facă testul ADN.

Şi aşa cum minciuna are picioare scurte, argumentul Danei nu a putut salva situaţia. Până a ajunge la laboratorul de testare, femeia s-a văzut nevoită să-şi recunoască păcatul. Ce era de făcut în acest caz? Bărbatul înşelat îşi zicea că s-a ferit ca dracul de tămâie de asemenea poveşti şi tocmai peste el au dat. A vrut mai întâi să aibă o discuţie cu acest tip în care avea toată încrederea, dar Nelu s-a grăbit să plece din ţară.

Nu i-a putut ierta infidelitatea

Faptul ca atare a fost considerat foarte grav şi l-a deranjat foarte mult pe Andrei. Chiar dacă se spune că păcatul mărturisit e pe jumătate iertat, Andrei nu i-a putut ierta soţiei infidelitatea. Rezolvarea problemei a văzut-o până la urmă în divorţ.

Acest pas însă a fost foarte greu pentru Dana, care nu voia nici în ruptul capului să divorţeze. Se ruga, îl implora s-o ierte, declarând că între ea şi Nelu a fost o fază trecătoare, că şi-a făcut ordine în sentimente, că îl iubeşte nespus de mult etc. Îi jura că n-o să-l mai mintă niciodată. Tratând situaţia cu mult tact, în cele din urmă, Andrei i-a zis: „Oare eu, care nu te-am înşelat niciodată şi ţi-am repetat de atâtea ori că doresc să-mi petrec toată viaţa cu tine, am meritat aşa ceva? Şi ce dacă am convieţuit zece ani împreună! N-ai ştiut să preţuieşti clipa care ne-a unit şi clipele frumoase care ni s-au oferit, nu mai pot să cred în promisiunile tale. M-ai minţit cu neruşinare ca să-mi spui abia acum când am ajuns la momentul adevărului că ai remuşcări, că te-ai culcat cu Nelu pentru distracţie, că mă iubeşti mai mult decât îmi imaginez eu.

Nu te cred, de vreme ce ai putut pune alături verbul „a iubi” de verbul „a înşela”. Zici că o să-mi dovedeşti că ai caracter, că n-o să mai cazi pradă ispitei. Ţine minte! Caracterul nu se formează prin minciună şi prin ascunzişuri, iar eu pledez pentru fidelitatea în cuplu”. Dana a cedat şi divorţul s-a pronunţat.

În căutarea femeii ideale

În dorinţa de a se bucura de viaţă şi de a trăi frumos, Andrei a început să caute femeia ideală. A avut întâlniri cu câteva domnişoare care au eşuat chiar de la masă. Ba una nu-i plăcea cum mănâncă, alta cum se exprimă, a treia folosea foarte multe rusisme. Şi tot experimentând aşa, într-o bună zi, i-a ieşit în cale femeia pentru care inima lui a simţit ceea ce simţise atunci pentru Dana, când a cunoscut-o la clubul de dans.

Nicoleta, aşa îi zice domnişoarei, care e cu 12 ani mai mică decât el, este o fire maleabilă, receptivă la ce doreşte el, nu e axată doar pe un domeniu. E gata să discute pe orice temă cu iubitul ei şi ţine cont de sfaturile pe care i le dă. E fata care învaţă să devină femeie. Din experienţa pe care a trăit-o cu Dana, Andrei a ajuns la concluzia că atunci când doi oameni se întâlnesc, există nişte năzuinţe, dorinţe, care trebuie rapid anulate ca să poată merge relaţia mai departe.

De aceea chiar din start şi-a depus efortul la schimbarea în bine, după el, a Nicoletei. A încercat să descopere în ea ceea ce poate să facă foarte bine, a ajutat-o să amplifice aptitudinile pe care le are şi a reuşit într-un an s-o schimbe în proporţie de 80 la sută. Dintr-o fire destul de inhibată la început, Andrei a ajutat-o să se transforme într-o tânără cu ambiţie, i-a dat curajul şi a învăţat-o cum să se apere atunci când este atacată şi jignită.

Astfel, Nicoleta a reuşit performanţa de a intra la a doua facultate în Germania prin meritul ei. Lucrând la corporaţie germană, Andrei merge foarte des la ea. Se înţeleg destul de bine, fata îl împlineşte şi fizic şi psihic, o iubeşte şi o preţuieşte, dar nu se grăbeşte s-o ceară în căsătorie. Zice că încă nu este convins sută la sută că Nicoleta a însuşit la perfecţie acea lege nescrisă a moralei. Chiar dacă i-a spus de nenumărate ori că pledează şi ea pentru fidelitatea în cuplu, încă nu este pe deplin convins că nu-i va înşela încrederea.

Andrei este şi un tată bun, nu uită de cei doi copii. A lipit-o la suflet şi pe fetiţă, la fel cum l-a lipit şi pe fiul său. Nu vrea să facă diferenţă între ei, oricum sunt fraţi. Copiii stau câte o săptămână – două la el, apoi se duc la mama. Strategia intercalată cu momente spirituale, pe care o aplică Nicoletei, o aplică şi la copii în dorinţa de a le descoperi aptitudinile şi de a le canaliza pe drumul cel bun din fragedă copilărie.

The following two tabs change content below.