Înjunghiată de soţ

Furie extremă în Hulboaca, Orhei. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, şi-a înjunghiat nevasta de 42 de ani. Cei doi au avut o altercaţie în seara de 28 octombrie, în urma căreia bărbatul şi-a înjunghiat soţia în regiunea toracelui, scrie mai.md.

Bărbatul, văzându-şi nevasta însângerată, a chemat infirmiera din sat care a alertat forţele de ordine. Veniţi la faţa locului, poliţiştii au depistat corpul neînsufleţit al victimei şi au reţinut suspectul. Audiat de oamenii legii, acesta regretă cele întâmplate. Bărbatul se încurcă în explicaţii atunci când este vorba despre motivul omorului. El le-a mărturisit poliţiştilor că s-a luat la ceartă cu soţia. Cei doi şi-au aruncat cuvinte grele şi, într-un acces de furie, bărbatul a luat cuţitul şi a înfipt-o pe soţie.

În acest caz, a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 145, alineatul 1, Codul Penal al Republicii Moldova „Omorul intenţionat”. Pentru că şi-a băgat consoarta în mormânt, suspectul riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare. Consumul abuziv de băuturi alcoolice şi certurile apărute în urma acestuia continuă să fie principalul motiv al celor mai odioase crime.