Infidelitatea în cuplu: trădare sau greşeală

Este foarte clar… ai aflat că te-a înşelat! Simţi că este sfârşitul lumii. De ce ţi se întâmplă tocmai ţie această tragedie? Ce ar trebui să faci şi, mai ales, cum ar trebui să reacţionezi în acest caz pentru că tu îl iubeşti foarte mult.

Ei bine, află că nu eşti singura persoană căreia i se poate întâmpla acest lucru. Infidelitatea este o problemă cu care se confruntă foarte multe cupluri şi tinde să devină o practică frecventă a partenerilor implicaţi. Au fost realizate multe statistici pe această problemă şi s-a ajuns la concluzia că nu numai bărbaţii sunt cei care înşală, ci şi femeile.

Cu toate că, în majoritatea cazurilor, bărbaţii sunt cei mai “înclinaţi” spre această ispită, asta nu înseamnă că trebuie să generalizăm; şi femeile mai “calcă strâmb”. De obicei, viaţa sexuală este strâns legată de infidelitate. Dacă unul din parteneri nu reuşeşte să găsească şi să facă unele lucruri în cuplu, apelează la cineva din afara lui.

Dar să nu ne abatem de la subiect. Ai fost înşelată… ce e de făcut acum? Să continui relaţia, să îi mai dai o şansă partenerului sau să pui capăt şi fiecare să îşi vadă de drum? Decizia o poţi lua doar tu, dar încearcă să nu te laşi influenţată de discuţiile pe care le ai cu prietenele referitoare la această problemă a ta. Le poţi asculta, lua în considerare, dar încearcă să nu te laşi influenţată de ele. De ce? Pentru că mai târziu este posibil să regreţi.

Se întâmplă de multe ori ca o singură problemă de acest gen să anuleze tot ce a fost frumos într-o relaţie de dragoste. Ajungi uneori să te întrebi: oare a fost real sau am trăit într-o minciună? Poate iubitul meu a fost aşa de la începutul relaţiei sau poate, undeva, pe parcurs, ceva s-a rupt şi nu am simţit, ocupată fiind cu jobul şi cu plănuirea viitorului nostru.

Nu este cazul să te învinovăţeşti, dar ar trebui să arunci o privire în timp şi poate vei găsi acel punct în care parcă ceva s-a schimbat în relaţia voastră. Este posibil ca acel punct nici să nu fi existat, iar partenerul tău să fi profitat de faptul că erai mult prea ocupată cu altele şi şi-a acordat această libertate de a încerca şi altceva.

O cititoare fidelă a JURNALULUI