Îndemnul premierului Iurie Leancă adresat moldovenilor din Olanda

olanda_diaspora_gov_mdPremierul Iurie Leancă s-a întâlnit cu membrii comunităţii moldovenilor din Olanda. Întrevederea a avut loc ieri, în sediul proaspăt inaugurat al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, unde au venit peste 50 de reprezentanți ai comunității moldovenilor.

Pe lângă discuțiile privind întrevederile oficiale avute la Haga și rezultatele acestora, premierul i-a îndemnat pe conaținali să revină în Republica Moldova, menționând în context proiectele care vin în ajutorul migranților moldoveni întorși acasă pentru a-și crea afaceri.

Iurie Leancă le-a vorbit moldovenilor despre crearea locurilor de muncă în Moldova şi domeniile în care se atestă o insuficiență de specialiști calificați. „Vă doresc să vă clădiți un pod de revenire acasă”, a spus acesta.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman a subliniat că următorul obiectiv al ministerului pe care îl conduce este negocierea unui acord de protecție socială cu Olanda. „Sunt sigură că vom obține aviz pozitiv în acest sens”, a punctat ministrul.

Potrivit datelor Ambasadei, majoritatea reprezetanților comunității moldovenilor din Olanda sunt studenți la Universitățile din Rotterdam, Haga, Amsterdam și Groningen. O mare parte activează în domeniul financiar, fiind angajați ai unor companii mari.

Sursa: diaspora.moldova.org