Inculpaţii în cazul omorului femeii de afaceri de la Ciocana au fost condamnaţi

ciocana

Cei trei locuitori ai raionului Ialoveni, care au asasinat la finele anului 2013 o femeie pe strada Igor Vieru din capitală, au fost condamnaţi la 25, 14 şi, respectiv, 12 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată după ce Procuratura sectorului Ciocana al mun. Chişinău a demonstrat vinovăţia celor trei în comiterea omorului intenţionat, tâlhăriei, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor, anunţă site-ul Procuraturii Generale.

În seara zilei de 16 decembrie 2013, inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, având scopul să o deposedeze de geantă. Ei au planificat din timp comiterea crimei, colectând informaţii despre activitatea victimei, regimul de viaţă al acesteia şi programul ei.

Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil într-o direcţie necunoscută. În urma leziunilor grave, victima, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe loc. Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii, estimate la peste 93 mii de lei. În continuare, făptuitorii au împărţit banii şi bunurile materiale sustrase, folosindu-le în scopuri personale.

În cadrul acţiunilor realizate de Procuratura sectorului Ciocana, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, au fost identificaţi autorii crimei, iar în ianuarie 2014 inculpaţii au fost reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vârstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.

În afară de pedeapsa închisorii, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 368 mii de lei. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)