Încarcă-ţi bateriile cu o baie în uleiuri esenţiale

Baia este un prilej de relaxare şi deconectare totală a corpului şi a minţii. Dacă vrei să te bucuri la maximum de acest moment, ai la îndemână o mulţime de soluţii: geluri spumante, uleiuri de îngrijire, pastile de baie efervescente, săruri colorate etc.

Nu în ultimul rând, pentru o atmosferă care să te destindă, la fel de importante sunt lumânările şi o muzică liniştitoare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să profiţi din plin de acest moment de relaxare. Câteva picături de ulei esenţial vor fi suficiente pentru a-ţi da o stare de bine, pentru a-ţi învălui corpul într-un parfum delicat şi a-ţi lăsa pielea catifelată. Amestecă într-o cescuţă 20–30 de picături de ulei esenţial cu un produs sau un aliment care îi permite să se dizolve în apă: 2–3 linguriţe de miere, iaurt sau săpun lichid.
Apa de baie trebuie să aibă o temperatură de aproximativ 37 de grade. Nu sta în cadă mai mult de un sfert de oră! Când ieşi din baie, înfăşoara-te într-un capot fără să te ştergi cu prosopul, iar starea de bine va fi garantată. Dacă eşti obosită şi fără energie, optează pentru o baie tonifiantă: toarnă în cadă câteva picături de ulei de rozmarin. În cazul în care eşti tensionată, muşeţelul este remediul ideal. Ai nevoie de relaxare? Optează pentru lavandă!

Contra durerilor musculare, adaugă două comprimate de aspirină efervescentă în apa de baie. La final, te vei simţi complet refăcută. Ai fost la o petrecere şi ai exagerat puţin cu alcoolul, iar o migrenă îngrozitoare nu-ţi da pace? Fă o baie în care diluează între şase şi zece picături de ulei esenţial de ienupăr.

Dacă eşti însărcinată, nu trebuie să foloseşti uleiuri esenţiale fără precauţie: uleiurile de lămâie, portocale, grepfrut, scorţişoară, cuişoare sau mentă pot fi iritante.

The following two tabs change content below.