Încă şase transfugi aderă la Partidul Democrat

Fracţiunea PD creşte ca pe drojdii: Încă şase transfugi aderă la partidul lui Plahotniuc

Încă şase deputaţi transfugi au aderat la fracţiunea PD, este vorba de foştii deputaţi liberal-democraţi: Ion Balan, Petru Ştirbate, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Nae Simion-Pleşca, Angel Agache. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa de şedinţa de astăzi a conducerii partidului. Candu a precizat că au participat la şedinţă şi proaspeţii membri, scrie jurnal.md.

„Pe parcursul ultimului an am lucrat foarte bine în majoritatea parlamentară. Ne bucurăm că astăzi s-au alăturat Partidului Democrat şi astfel creşte potenţialul partidului inclusiv în Parlament. Sunt colegi cu care am lucrat cot la cot în ultimul an”, a spus Andrian Candu.  Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 40 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament.

Amintim că, acum o lună, şi cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM au anunţat că aderă la democraţi. Deşi s-au poziţionat ca independenţi, în această perioadă, aceştia au susţinut toate iniţiativele majorităţii parlamentare controlate de PD.