Încă o dată despre procurorul general

Val-Butnaru

Ca să fie clar: încă acum un an, în cadrul Cabinetului din Umbră, a fost lansată ideea aducerii din Germania a unui procuror general. Nu știu de ce, dar nu l-am auzit pe atunci pe Ghimpu să rostească măcar o silabă pe marginea acestui subiect. Acum, Ghimpu și echipa de zgomote o țin morțiș cu aducerea procurorului de peste hotare, știind prea bine că acest lucru nu se va întâmpla. Corect: Plahotniuc mai degrabă își trage un glonte în cap decât să accepte așa ceva.

Și dacă Plahotniuc vrea ceva – așa va fi. Niciun fel presiune europeană nu schimbă lucrurile. Dacă Ghimpu și echipa de zgomote nu mimează, ci dorește cu adevărat să vadă urnit din loc procesul luptei cu corupția, dacă nu îl interesează doar publicitatea ieftină, el ar trebui să iasă azi și să spună următoarele: „Ca să deblocăm situația, am hotărât să renunț la ideea aducerii de peste hotare a unui procuror. La urma urmelor, nu contează de ce culoare e pisica, contează să prindă șoareci. Le propun liderilor PLDM și PD o variantă de compromis – procuror general trebuie să devină ANDREI NĂSTASE. El e în stare să pornească lupta cu marea corupție și să protejeze investițiile europene de miliarde. Andrei Năstase nu este membru al niciunui partid, e neșantajabil și independent în luarea deciziilor”.

Dacă nici această propunere nu va fi acceptată, atunci Ghimpu are dreptul moral să apeleze la ajutorul populației. Și noi îl vom susține.

P.S. Canalia de intuiție îmi șoptește că Ghimpu nu va face asta. Va insista cu ideea lui. Va apărea în fața camerelor TV, pozând ca martir al națiunii. Astfel, din intenții nobile (cu aceleași intenții e pavat drumul spre infern), îi va aduce pe comuniști și socialiști la putere. Dacă asta se va întâmpla, voi avea tot temeiul să cred că planul lui Ghimpu de a-i lăsa pe comuniști să guverneze până în 2026 n-a fost o întâmplare.

Val Butnaru

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău