Încă o calificare la JO

Atleta Zalina Marghiev a obţinut calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Alţi cinci sportivi trebuie să confirme rezultatele obţinute anterior pentru a ajunge la Olimpiadă.

Moldoveanca s-a clasat pe locul secund la un turneu din seria Gran-Prix de la Daegu, Coreea de Sud, fapt ce i-a permis să obţină biletul de calificare pentru Londra.

În proba de aruncare a ciocanului Marghiev a înregistrat rezultatul de 71 de metri şi 14 cm. Ea a fost întrecută doar de o sportivă din China.

Atleta a declarat la sosirea din Coreea de Sud că îşi doreşte cel puţin medalia de bronz la JO de la Londra, însă ar fi o performanţă dacă s-ar califica în finala probei şi s-ar număra printre primele opt sportive ale lumii.

Zalina Marghiev este a şasea sportivă din Republica Moldova calificată la Olimpiadă. Anterior, atletul Iaroslav Muşinschi şi patru halterofili au obţinut acest drept. Pentru a ajunge în Marea Britanie, cei din urmă trebuie să confirme şi la Campionatul Mondial rezultatele înregistrate anterior. (jurnaltv.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)