Încă o calificare la JO

Atleta Zalina Marghiev a obţinut calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Alţi cinci sportivi trebuie să confirme rezultatele obţinute anterior pentru a ajunge la Olimpiadă.

Moldoveanca s-a clasat pe locul secund la un turneu din seria Gran-Prix de la Daegu, Coreea de Sud, fapt ce i-a permis să obţină biletul de calificare pentru Londra.

În proba de aruncare a ciocanului Marghiev a înregistrat rezultatul de 71 de metri şi 14 cm. Ea a fost întrecută doar de o sportivă din China.

Atleta a declarat la sosirea din Coreea de Sud că îşi doreşte cel puţin medalia de bronz la JO de la Londra, însă ar fi o performanţă dacă s-ar califica în finala probei şi s-ar număra printre primele opt sportive ale lumii.

Zalina Marghiev este a şasea sportivă din Republica Moldova calificată la Olimpiadă. Anterior, atletul Iaroslav Muşinschi şi patru halterofili au obţinut acest drept. Pentru a ajunge în Marea Britanie, cei din urmă trebuie să confirme şi la Campionatul Mondial rezultatele înregistrate anterior. (jurnaltv.md)