INAUGURARE // „Ghiocelul” s-a deschis la Bobeica

Sărbătoare mare la Bobeica, Hânceşti – inaugurarea grădiniţei „Ghiocel”. Oaspeţi de la Chişinău şi Hânceşti au vizitat duminică, 3 februarie, această localitate. „Mă bucur când sunt chemat la asemenea evenimente. Aceasta demonstrează că oamenii vor şi pot să lucreze ca să dezvolte localitatea în care trăiesc”, a menţionat Valeriu Lazăr, ministrul Economiei.

Lilian Musteaţă, primarul de Bobeica, a declarat că această grădiniţă le va oferi copiilor posibilitatea să se dezvolte într-un mediu curat şi modern. „După cum ştiu localnicii, erau trei grădiniţe mici şi vechi în satele Boguşeni, Danici şi Bobeica. Condiţiile erau sub orice critică, aşa că deschiderea „Ghiocelului” este un motiv de bucurie nu doar pentru cei mici, dar şi pentru educatori şi copii, care nu vor mai fi nevoiţi să fugă afară la baie”, a menţionat primarul.

După ce s-a încheiat partea oficială, cei mici au cântat şi au dansat, făcându-i pe cei mari să-şi descreţească frunţile.

„E mai bine aici. Spaţiul e mare, grupele sunt spaţioase şi luminoase. E foarte bine, pentru că în grădiniţele vechi grupul sanitar lăsa de dorit. Copiii se duceau afară. Aici sunt lavoare, e călduţ”, spune Lidia Busuioc, educatoare.

„Adelina este foarte bucuroasă. Ieri (sâmbătă, 2 februarie – n.a.) a fost la repetiţii şi s-a întors acasă entuziasmată”, ne spune o mamă, Elena Dragomir. Nu la fel de bucuroşi au fost unii părinţi din celelalte două sate: „E departe şi încă nu au găsit un transport ca să aducă copiii la grădiniţă”, ne spune o mamă indignată. Totodată, primarul a menţionat că a anunţat un tender şi că în timpul apropiat vor avea şi mijloc de transport.

M.L.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)