În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 64 de cazuri de incendii

incendiu-casa-enational-ro_

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale relatează că, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea focarelor de vegetație în 64 de cazuri, 8 dintre care au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Una dintre intervenții a avut loc în raionul Cahul, în după-amiaza zilei de ieri, marţi, 13 septembrie. Echipa de salvare a fost direcționată în satul Tartaul de Salcie, Cahul. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că o gunoiște, cu o suprafață de 200 metri pătrați, era cuprinsă de flăcări, iar din cauza vântului puternic și a vegetației uscate, incendiul se extindea în direcția unor depozite și a unei stâne din apropiere. Acestea din urmă au fost salvate, localizarea focarului fiind anunțată după aproximativ o oră.

Totodată, a fost distrusă de foc o altă suprafață de iarbă uscată, tot pe o suprafață de 200 metri pătrați.
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale deoarece, în condiții de temperaturi ridicate, vânt puternic și umiditate redusă, crește riscul producerii incendiilor. Totodată, salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, atunci când observă situații de urgență.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit codul galben de incendii până la sfârşitul acestei săptămâni pe tot teritoriul R. Moldova ca urmare a temperaturilor ridicate în condiţii de lipsă de precipitații din ultima perioadă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)