În timp ce cazul alimentelor puturoase se încinge, şeful ANSA este în „ospeţe”, la Moscova

gaberi

Gheorghe Gaberi, şeful Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor

Dosarul licitaţiilor trucate şi al produselor alimentare alterate în grădiniţe a provocat scandal şi nemulţumiri în rândul cetăţenilor. Imediat după publicarea de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie a convorbirilor telefonice dintre reprezentanți ai agenților economici, angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au procedat la controale în mai multe şcoli şi grădiniţe. Am încercat să aflăm de la şeful ANSA, Gheorghe Gaberi, la ce etapă sunt percheziţiile în acest caz, însă subalternii acestuia ne-au comunicat că dânsul este plecat în „ospeţe”, la Moscova.

Mai mult, am aflat că specialişii de la Centrul municipal de Sănătate Publică (CMSP) nu vor participa la aceste controale. „Există un ordin prin care ANSA îşi asumă toată responsabilitatea, specialiştii CMSP-ului vor merge doar la invitaţia agenţiei”, ne-a comunicat responsabilul serviciului de presă al CMSP.

Amintim că Judecătoria Buiucani a decis ca doar trei dintre cei 17 reținuți să fie plasați în arest la domiciliu, restul fiind  încarceraţi în Penitenciarul nr. 13 din Capitală. Reținuții vor sta după gratii între 20 și 30 de zile.