În mun. Chişinău s-a dublat numărul copiilor care migrează cu familia peste hotare

_DSC2353

Foto: Nadea Roşcovanu

Municipiul Chişinău înregistrează un record alarmant în acest an al numărului de copii care pleacă împreună cu părinţii peste hotare. Dacă în anii precedenţi plecau până la 400 de copii, în această vară şi-au retras dosarele din instituţiile de învăţământ din capitală în jur de 1000 de elevi. „Avem foarte multe plecări ale copiilor cu familiile peste hotare. Bilanţul îl vom face către 1 septembrie. Dar cred că în jur de 1000 de copii, este un record în acest sens”, a declarat şefa Direcţiei Educaţie a mun. Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb după şedinţa operativă a serviciilor primăriei.

Statisticile Direcției Educație a Capitalei arată că, în anii 2006-2007, au plecat peste hotare în jur de 400 de copii. Situația s-a schimbat în 2008, când 326 de copii au emigrat împreună cu părinții lor. Din 2010, anual, peste 1000 de adolescenţi au părăsit Republica Moldova, cel mai mare număr fiind înregistrat acum doi ani.

Potrivit datelor oficiale, cei mai mulţi dintre elevi au între 11 și 16 ani, iar destinațiile principale sunt Rusia, Italia, Canada și Israel.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)