În Italia prin „Disney Land”

Administraţia unei agenţii de turism din capitală a fost reţinută recent în timp ce organiza emigrarea ilegală a unui grup de moldoveni în Italia sub pretextul organizării unei călătorii la „Disney Land”.
Conducerea agenţiei de turism a fost surprinsă de organele abilitate după ce a depus un set de acte false (voucher turistic, certificate de la locul de muncă etc.) la Ambasada Federaţiei Ruse din Chişinău în scopul perfectării unei vize schengen. Costul acesteia, în acest caz, atingea 5.000 de euro.
Tot pentru activităţi ilegale a mai fost descoperită o altă agenţie turistică din capitală care, în complicitate cu directorul unei agenţii de plasare în câmpul muncii în SUA şi, totodată, inspector în drept al Sindicatelor din RM, sub pretextul deţinerii licenţelor în domeniile corespunzătoare, organizau migraţia ilegală a cetăţenilor moldoveni în Europa.
Poliţia a stabilit că funcţionarii depuneau un set de acte false (certificate şi contracte de la locul de muncă) la diverse consulate şi ambasade acreditate în Republica Moldova, după care obţineau ilegal vize turistice.
Costul unui asemenea serviciu ajungea la 3.000 de euro.
În ambele cazuri a fost iniţiată câte o cauză penală în baza articolului 362/1, Cod Penal al RM. Dacă vina acestora va fi demonstrată, aceştia riscă de la doi la cinci ani de puşcărie. .
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)