În intimitatea dormitorului lor, Radu făcea dragoste cu cea mai bună prietenă a ei, erau tocmai în momentul culminant al actului sexual

cheating

Stela este o femeie plină de viaţă. E genul de om care emană multă energie pozitivă, multă dragoste. Însă viaţa i-a fost mai mult cu susul în jos. Aflată în căutarea iubirii adevărate, a trecut prin cinci căsnicii, dar a trăit mai mult singură decât măritată. Este singură şi la 45 de ani, însă nu a încetat să creadă într-o iubire adevărată şi într-o căsătorie reuşită.

S-a măritat cu Radu imediat după absolvirea şcolii medii. Fusese profesorul ei de matematică. Se îndrăgostiseră fulgerător. În cei doi ani de şcoală cât s-au întâlnit în taină, a răsfăţat-o ca pe un copil. Era sensibil şi protector. O făcea să se simtă frumoasă şi importantă. I-a promis că îi va oferi posibilitatea să facă o facultate şi s-a ţinut de cuvânt. După nuntă, Stela s-a înscris la facultatea de filologie cu frecvenţă redusă. Şi iată că a sosit prima sesiune de examene şi prima lor despărţire pentru mai multe zile. Stela credea că Radu ţine mult la ea, că o iubeşte cu adevărat şi nu va fi niciodată capabil să o înşele. Nici prin gând să-i treacă faptul că înşelarea urma să se producă imediat după plecarea ei de acasă. În dimineaţa în care a petrecut-o până la autogară, i-a spus că îi va fi dor de ea. A strâns-o în braţe cu tandreţe, apoi s-a întors că să-i fure un sărut ea pusese deja piciorul pe scara autocarului.

Femeia cu care s-a culcat în lipsa ei a fost nimeni alta decât cea mai bună prietenă a ei, Lucia. Nu-i venea să creadă şi nici nu a crezut când a aflat noutatea. „Prefer să cred că omul pe care îl iubesc este onest, mă iubeşte şi nu mă va înşela niciodată, aşa cum mi-a promis”, i-a răspuns celeia care s-a grăbit să-i aducă vestea proastă. Dar peste câteva luni după sesiunea de vară, avea chiar ea să-şi surprindă soţul în ipostaze intime cu „buna ei prietenă”.

Cea mai bună prietenă îi fură bărbatul

Întâmplarea a făcut ca Stela să se întoarcă cu câteva zile mai devreme de la examene. Venise cu ultima cursă şi a ajuns acasă aproape de ora 24.00. Nu şi-a prevenit soţul. A vrut să-i facă o surpriză. Însă surpriza i-o făcuse chiar el.
Având cheia de la uşa de la intrare, Stela a deschis încetişor încât să nu-şi trezească soţul care se culca de obicei devreme. Dar când colo, în intimitatea dormitorului lor, Radu făcea dragoste cu Lucia, erau tocmai în momentul culminant al actului sexual. Şi ea, şi Lucia au rămas fără cuvinte. Iar Radu a căzut în genunchi, implorând-o să-l ierte. A stat aşa aproape toată noaptea. Îşi recunoştea vina şi era gata să facă orice ca soţia sa să nu-l părăsească. Dar prea mare a fost dezamăgirea. A doua zi, devastată de durere, femeia înşelată l-a părăsit. Nu a mai urmat împăcarea, după cum trăgeau nădejde părinţii şi prietenii. Stela a trecut să-şi facă studiile la secţia de zi şi a plecat pentru totdeauna din orăşel. Iar Radu s-a căsătorit până la urmă cu prietena ei.

A doua căsătorie eşuată

Timp de cinci ani, Stela nu mai voia să audă de căsătorie. Îşi pierduse încrederea în bărbaţi. L-a cunoscut pe Valentin într-o vacanţă la mare. Au trăit o poveste de amor mai bine de jumătate de an. Până la urmă, noul ei logodnic a înduplecat-o şi s-au căsătorit. Dar n-a ţinut mult nici această căsătorie. După un an de viaţă în comun, doamna profesoară a plecat pentru câteva zile într-un pelerinaj cu elevii. Stela povesteşte: „M-a sunat seara o colegă şi mi-a zis: ‚Ştii, Valic al tău are amantă. L-am văzut cu cutare la cumpărături. Au cumpărat, printre multe altele, şampanie şi bomboane, după care ea a urcat la el în maşină’. Eram în mănăstire şi nu am crezut aceste vorbe. M-am rugat pentru sănătate, pentru familie. A doua zi, m-a sunat vecina şi mi-a spus că a văzut-o pe aceeaşi femeie, pe care o văzuse şi colega mea, ieşind pe poarta casei mele. Şi culmea, la întoarcerea din pelerinaj, aproape toţi colegii din şcoală ştiau de amorul soţului meu! Nu i-am spus nimic.

Într-o zi, am invitat-o pe presupusa amantă la o cafea la mine acasă. Am servit şi puţină tărie, am stat de vorbă… Mi-a recunoscut cu gura ei că se cunoşteau cu Valentin al meu de câteva luni, dar mi-a zis să stau liniştită că nu are de gând să mi-l ia de tot. Valentin a încercat să nege, să se jure că nu e adevărat. I-am spus că nu e bine să minţi şi că minciuna lui este de neiertat. Aşa s-a încheiat şi cea de-a doua căsătorie a mea”.

Ziua când îi va ieşi în cale iubirea adevărată

Şi următoarele trei căsătorii ale Stelei au fost de scurtă durată, s-au destrămat tot din cauza adulterului. Cu Mitru nu a convieţuit decât o jumătate de an. Cu Vasile – un an şi câteva luni, iar cu Petrică – aproape un an. Cum vă spuneam la început, în cinci căsnicii, Stela a trăit mai mult singură decât măritată. Dacă facem un calcul, în cei 28 de ani de viaţă conjugală şi singurătate, a fost măritată aproximativ cinci ani. Despre Stela pot să vă mai spun că se îmbracă stilat şi elegant. Are o frumuseţe aparte în priviri şi în zâmbet. Ştie foarte multe cântece populare, mai ales de dor şi jale. Atunci când cântă pe la vreo petrecere, îi topeşte în lacrimi pe cei care o ascultă. Îi plac lecturile. Nu aleargă după bani şi bogăţii. Nu a avut niciodată mulţi bani. Averea ei sunt puţinii prieteni pe care îi are, părinţii şi, mai cu seamă, mama, care are o putere extraordinară asupra ei. Din experienţa de viaţă trăită nu poate totuşi să înţeleagă ce îi face pe oameni să-şi înşele persoanele iubite. De ce mint şi nu pot fi sinceri pentru o viaţă?

Şi încă ceva important: din toate cele cinci căsnicii eşuate, cel mai mult a suferit la destrămarea primei căsătorii. A trăit cu Radu o dragoste frumoasă în care a tronat comunicarea profundă. I-a fost foarte dureros să treacă peste înşelare. Simţea nevoia să se vindece şi s-a vindecat ajutată de mama. Dacă pe următorii patru bărbaţi i-a scos repede din suflet, Radu rămâne pentru totdeauna în sufletul ei. Nu poate uita momentele petrecute alături de el, clipele care o încărcau cu energie pozitivă. Dar nici nu-i poate ierta infidelitatea.

Stela trăieşte între ieri şi azi. A închis cinci capitole, e gata să-l înceapă pe al şaselea. Crede că nu e departe ziua în care îi va ieşi în cale iubirea adevărată. Ştie că nu există o regulă prescrisă în care să-ţi găseşti sufletul pereche. Dar ştie de asemenea că „mai sunt pe lumea asta bărbaţi care ştiu să-şi stăpânească emoţiile, care nu rezistă instinctului sau unor dorinţe şi curiozităţi trecătoare. Încă nu mi-am pierdut încrederea în bărbaţi. Cred că, într-o bună zi, voi găsi şi omul care mă va iubi cu adevărat, cu care să fac un copil, să am şi eu o familie frumoasă şi fericită ca şi părinţii mei”, încheie femeia.

The following two tabs change content below.