În goană după soţ

MARIAJ // Căutând cu disperare un mire, a dat de fostul ei soţ

Mirela era divorţată de trei ani când a aflat că fostul ei soţ e pe cale să se însoare din nou. Nu a deranjat-o asta prea mult, era supărată doar pentru că fostul său bărbat i-a luat-o înainate!

„Cui i-o mai fi trebuit şi nenorocitul acesta?”, se întreba Mirela.

Astfel şi-a zis că e timpul să se mărite, indiferent cine-i va fi mire, doar să o facă înaintea lui Alexei. „Să nu creadă măgarul că, dacă am divorţat, nimeni nu mai are nevoie de mine.”

Cauzele divorţului

Anume gândul acesta a făcut-o să meargă la o agenţie matrimonială. Vreau să vă mai spun că Mirela era frumoasă şi la cei 40 de ani pe care îi avea. Înaltă, suplă, brunetă, cu ochi negri, mort să fii şi tot întorci capul după ea.

N-a avut copii în prima căsătorie. Nu că nu şi-ar fi dorit, pur şi simplu, nu prea avea cu cine-i face. Alexei s-a dovedit cam slab de osânză. A făcut şi un tratament, dar în zadar. De fapt, aceasta a şi fost una din cauzele divorţului. În plus, bărbatul a pornit a o îndesi cu paharul. Şi când nevasta e nemulţumită neplăcerile se ţin lanţ. Nu era zi să nu se certe şi Alexei a ieşit din casa ei cu blestemul: „Să vrei să te măriţi şi să nu te ia nimeni!”. Şi uite că în trei ani de zile Mirela n-a avut nicio relaţie, iar Alexei se însoară… Să nu mori de necaz!

N-o interesa nimic despre viitorul mire

A mers nevasta la agenţia ceea matrimonială şi a promis că plăteşte dublu numai să-şi găsească pereche cât mai repede posibil. A mai cerut ca să nu arate fotografia ei, să nu dea adresa sau telefonul. Ea urma să-l găsească pe mire.

Nu peste mult timp, s-a găsit şi mirele. Şi pe acesta îl chema Alexei ca pe fostul său soţ, avea aceeaşi vârstă, aceeaşi profesie. Dacă n-ar fi fost vorba de agenţia matrimonială şi dacă n-ar fi ştiut Mirela că fostul ei soţ se însoară peste trei luni cu Virginia Calistru, ar fi crezut că e vorba despre el.

Pentru că viitorul mire era plecat peste hotare, Mirela negocia cu un cunoscut de-al acestuia. Mirela l-a anunţat pe intermediar că ar dori să se căsătorească cât mai repede, că n-o interesa cum arată viitorul ei soţ şi ce bani face.

„Am nevoie doar ca să mă căsătoresc într-o lună şi atât. Dacă nu ne vom înţelege, nu e greu să divorţăm. Ne vom cunoaşte şi după cununia civilă”, îi spunea Mirela intermediarului la telefon. „Cel puţin daţi-mi o fotografie ca să vă vadă”, insista intermediarul. „Puteţi să-i spuneţi că sunt brunetă şi frumoasă.”

Intermediarul sedus de Mirela

Între timp, intermediarul devenise curios de tot. Cum naiba să te măriţi şi să nu te intereseze cum arată perechea ta? S-a dus la agenţia matrimonială şi a cerut datele Mirelei. Fireşte că, iniţial, l-au refuzat, dar cine caută găseşte. Astfel, intermediarul, Dumitru, nu era zi să n-o urmărească pe Mirela. Ştia unde locuieşte, îi cunoştea prietenele, ocupaţiile.

Era uşor să o urmăreşti, viaţa Mirelei era în ochii lumii – cafenele, săli de concert, plimbări pe aleile grădinilor publice din capitală.

Trebuie să vă spun că lui Dumitru a început să-i placă femeia. Şi el era holtei. Avea 38 de ani, până atunci, nici gând de însurătoare, dar cum a văzut-o pe Mirela parcă nu s-ar fi dat în lături. „De ce să nu fiu eu soţul ei? Nu-l cunoaşte pe Alexei şi mi-a spus că îi este indiferent cum arată”. Gândul acesta nu-l lăsa în pace. Vorbeau la telefon mai în fiecare zi.

S-au întâlnit şi… au muţit

Mirela l-a rugat să-i spună cum arată totuşi Alexei ca să-l recunoască când se vor înregistra şi Dumitru s-a descris pe sine. Fireşte că în spusele lui era mai frumos decât în realitate. Pentru Mirela însă, astea nu aveau niciun rost, ştia că se mărită ca să fie prima, să-i dovedească fostului soţ că are trecere la bărbaţi.

A venit şi ziua înregistrării… S-a dichisit Mirela ca să fie plăcută la chip, s-a dichisit şi Alexei care spera ca, de data asta, să-i meargă mai bine, s-a gătit frumos de tot şi Dumitru care era martor al evenimentului. S-au întâlnit toţi trei în faţa oficiului de stare civilă. S-au întâlnit şi…au muţit. Mirela urma să se căsătorească din nou cu primul ei soţ. Dumitru se uita nedumerit când la unul, când la altul. Să fi fost bărbatul în ţară, nu s-ar fi întâmplat nimic din toate astea şi Mirela, dacă s-ar fi interesat de numele viitorului ei soţ, n-ar fi ajuns în această situaţie.

S-au certat urât de tot în faţa oficiului, şi-au spus cuvinte jignitoare şi s-au despărţit mai duşmani decât altădată. Un lucru bun din toată povestea asta – Dumitru îi face serios curte Mirelei.

The following two tabs change content below.