În fiecare sâmbătă îl aşteptau acasă, marţi l-au adus în sicriu

victornour

Durere de nedescris în familia Nour din capitală. Părinţilor, rudelor şi prietenilor lui Victor Nour nu le vine să creadă că tânărul nu mai este printre cei vii. Victor Nour din Chişinău şi Casian Harpă din judeţul Neamţ ar fi fost măcelăriţi la propriu de un coleg comun de cameră, Aurelian Giosan, în căminul C4 al campusului Târguşor Copou al Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi. Lui Victor Nour i-a fost tăiat gâtul şi a fost înjunghiat de 20 de ori în spate, iar Casian Harpă a fost înjunghiat de 18 ori, fiind acum în stare stabilă. Suspectul nu-şi recunoaşte vina.

„Frate, nu-mi vine a crede, nu este posibil. Mersi pentru aceşti cinci ani. Mersi pentru dispoziţia pe care mi-ai creat-o. Mersi pentru zilele de şcoală de neuitat, mersi pentru tot! Este foarte dureros şi îmi va fi dor! O să fii toată viaţa în memoria şi inima mea, frate, sper că eşti în pace”, scrie îndurerat pe o reţea de socializare cel mai bun prieten al lui Victor Nour, Dumitru Cernei. Directorul Liceului Teoretic „George Meniuc” din Chişinău, Nicolae Babuc, unde şi-a făcut studiile Victor, a spus pentru JURNAL de Chişinău că tânărul a fost un elev remarcabil al promoţiei 2014. „Este o pierdere enormă. Mâine (12 noiembrie), va fi scos din incinta liceului şi va fi condus pe ultimul drum”, ne-a declarat directorul Babuc. Chiar şi fosta sa dirigintă, Aurelia Ceaicovschi, spera ca decesul studentului să fie o confuzie. Şi foştii săi colegi de clasă şi prietenii sunt îndureraţi. „Îl cunosc pe Victor de 12 ani, era bun la toate materiile, cel mai bine dintre noi a susţinut bacul. Era o persoană pozitivă, ne făcea mereu să zâmbim”, ne-a povestit Anastasia Ceropita, colegă de clasă a tânărului.

O altă colegă, Ana Fiştic, ne-a spus cu durere că este o mare tragedie. „Toți îl cunoșteau la școală, era un băiat deștept, cuminte şi ambițios. Şi-a dorit foarte mult să intre la medicină, dar, până la urmă, a mers la Cuza”, ne-a mărturisit aceasta.

Crima

Victor era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi. El, împreună cu alţi patru studenţi, era cazat într-o cameră din Căminul C4. Luni, 9 noiembrie, în jurul orei 6 dimineaţa, suspectul Aurelian George Giosan ar fi intrat în camera de cămin, fiind băut. Giosan s-ar fi apropiat de patul lui Nour, i-ar fi tăiat gâtul, apoi l-ar fi înjunghiat de 20 de ori în spate. Al doilea student, Casian Harpă, ar fi încercat să se apere, însă a fost şi el înjunghiat de 18 ori. După ce şi-ar fi doborât colegii, atacatorul ar fi incendiat camera şi ar fi fugit de la faţa locului. Cea care a dat alarma a fost femeia de serviciu, care a auzit strigăte de ajutor. Un paznic al unităţii de cazare şi un student au spart uşa şi au intrat în cameră de unde ieşea un fum dens. Era mult sânge pe jos, potrivit acestora.

victor cu cel mai bun prieten dima

Cei mai buni prieteni ai lui Victor Nour. Foto: facebook.com

Suspectul a fost predat de către tatăl său

Marţi, 10 noiembrie, suspectul Aurelian George Giosan a fost prins în județul Neamț, acasă la părinții săi. Tatăl său a fost cel care l-a denunţat. Potrivit oamenilor legii, Giosan a spus că nu este autorul omorului, susţinând că în camera de cămin, în afară de el şi de cele două victime, ar fi fost un bărbat necunoscut, Vladimir, prieten de-al lui Nour, care l-ar fi atacat şi pe el.

Potrivit „Ziarului de Iaşi”, suspectul juca la „păcănele” şi era dator cu bani colegilor de cămin. Deşi părea o persoană calmă, în momente în care se enerva, putea să devină violent, povesteşte unul dintre prietenii săi. Potrivit site-ului romaniatv.ro, tatăl suspectului este recidivist. În trecut, el a fost condamnat pentru fapte de violenţă. Cealaltă victimă, Casian Harpă, a fost operat, starea lui este stabilă. Dacă va fi găsit vinovat, Aurelian Giosan riscă până la 20 de ani de închisoare. Victor Nour a fost înmormântat joi, 12 noiembrie, la Cimitirul „Sf. Lazăr” de pe strada Doina din Chişinău.

„Probabil, acest tânăr are tulburări afective, tulburări de instinct şi, într-un moment de nervozitate, şi-a pierdut controlul. Ar putea să sufere de alexitimie sau orbire emoţională. Orice tendinţe psihice, tulburări de instinct, stări de nervozitate sporită trebuie supravegheate foarte atent de către adulţi, pentru a evita astfel de nenorociri. Însă toate cele enumerate mai sus vin din familie, din lipsa de comunicare, de afecţiune din parte părinţilor sau celor apropiaţi sau poate fi vorba despre vreo boală ascunsă”, ne-a spus Irina Novac, psiholog.

The following two tabs change content below.