În Duma de Stat s-a propus să fie interzise avioanele românești în Rusia

Vicepreședintele fracțiunii „Rusia cea dreaptă / Справедливая Россия”, din Duma de Stat a Federației Ruse, Oleg Nilov, a propus  să fie întoarse toate avioanele românești, până în momentul în care ambasadorul României la Moscova va veni la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru a da explicații privind incidentul în care a fost implicat vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin. Și deputatul Partidului „Patria / Родина”, Aleksei Juravliov, consideră că Rusia trebuie  să întreprindă „acțiuni de răspuns”, scrie ria.ru.

Amintim că avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia şi Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea României. Aeronava rusă alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-România-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relaţie tensionată.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.