În Duma de Stat s-a propus să fie interzise avioanele românești în Rusia

Vicepreședintele fracțiunii „Rusia cea dreaptă / Справедливая Россия”, din Duma de Stat a Federației Ruse, Oleg Nilov, a propus  să fie întoarse toate avioanele românești, până în momentul în care ambasadorul României la Moscova va veni la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru a da explicații privind incidentul în care a fost implicat vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin. Și deputatul Partidului „Patria / Родина”, Aleksei Juravliov, consideră că Rusia trebuie  să întreprindă „acțiuni de răspuns”, scrie ria.ru.

Amintim că avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia şi Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea României. Aeronava rusă alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-România-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relaţie tensionată.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

The following two tabs change content below.