În BUZUNARELE cui au ajuns cele peste 2 mil. de lei cheltuiţi de PD pentru protestul din ianuarie 2016?

Miliardele furate de la cetăţenii R. Moldova sunt folosite de oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru a-şi conserva puterea. Tot din aceşti bani sunt organizate diferite evenimente pentru a arăta că are susţinere din partea cetăţenilor, însă realitatea nu este chiar aşa cum o arătă la televiziunile sale. Un exemplu este şi protestul din 13 ianuarie 2016, când au fost folosite peste 2 milioane de lei. Declaraţiile au fost făcute de membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr” în cadrul unei conferinţe de presă în faţa Teatrului de Operă şi Balet, unde au prezentat mai multe probe privind utilizarea acestor bani, inclusiv pentru aducerea oamenilor la protestul din 2016.   Însă aceşti bani nu au ajuns în mâinile celor aduşi în cele mai frecvente cazuri cu forţa, ci în altă parte.

„În ianuarie 2016, atunci când cel care s-a autoproclamat coordonatorul acestei ţări a decis să aducă din întreaga ţară susţinători în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Foarte multă lume s-a întrebat atunci cum atâta lume a putut să ajungă în scuar. Răspunsul la această întrebare a venit. Din miliardele furate timp de opt ani de la cetăţenii R. Moldova, Plahotniuc împreună cu guvernarea sa, PD, organizează tot felul de activităţi în sate, lucrări de asfaltare a unor cărări până la cimitir, iar atunci când mai are nevoie aduce şi aşa-zişii susţinători în scuarurile din Chişinău”, a menţionat liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase.

Amintim cazul lui Anatolie Malaireu din Pereni, Rezina, care a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost adus de asistenta socială la mitingul organizat de PD la 13 ianuarie în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” în susţinerea candidaturii oligarhului Vlad Plahotniuc la funcţia de premier. Bărbatul s-a pierdut, singur, în mijlocul Chişinăului, fără o leţcaie în buzunar. A avut nevoie de cinci zile şi cinci nopţi, în care a umblat flămând şi îngheţat pe drumurile din R. Moldova, ca să ajungă acasă.

Plahotniuc îi datorează 200 de lei

„Am fost mulţi din sat la adunarea aceea. Ne-au dus să-l susţinem pe acela…, cum îl cheamă…? Pahatniuc!”. „Îi deputat ori ce-i?”, i se adresează Anatol soţiei. „Au spus că ne dau câte 200 de lei”, ne spune Lucia. Am împrumutat însă bani ca să-l caut pe Tolea prin Chişinău. Nu ne-au mai dat nimic. L-am căutat până seara târziu, apoi m-am întors cu ultimul microbuz la Orhei. Am dormit la o mătuşă şi a doua zi am mers din nou la Chişinău să-l caut. Cei de la Primărie nici măcar nu ne-au telefonat să întrebe dacă s-a întors acasă. Ne vor mai da oare acei 200 de lei?”, se întreabă femeia.

Anatol şi Lucia nu au înţeles ce dorea mulţimea din centrul Chişinăului, nu ştiu cine e Vladimir Plahotniuc şi nici măcar cum îl cheamă pe şeful statului. Întrebaţi ce le-ar cere autorităţilor în cazul în care printr-o minune s-ar face auziţi, femeia ne spune că ar avea nevoie de un loc de muncă, „cu un salariu măcar de 800 de lei”. Bărbatul dă aprobator din cap şi tace.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)