Împreună până la moarte

În loc de nuntă, părinţii a doi tineri din capitală se vor pregăti de înmormântare. Tragedia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Augustin şi Eugenia erau împreună de jumătate de an. Cei doi au ieşit în oraş şi nu s-au mai întors. Durerea este şi mai mare deoarece au fost singurii copii la părinţi.

Tatăl fetei îşi aminteşte că Eugenia a plecat să-şi cumpere bilet până la Iaşi unde îşi făcea studiile, iar la ora 21.00 trebuia deja să fie acasă. Părinţii fetei parcă au presimţit ceva şi şi-au sunat fiica de zeci de ori, dar ea nu le-a mai răspuns. Abia spre dimineaţă, tatăl şi-a dat seama că lipsesc cheile de la maşină. A mers în garaj unde i-a găsit fără suflare. „Motorul lucra şi soba maşinii era pornită. Când am deschis garajul, era un miros de monoxid de carbon care ne dobora, dar să stai toată noaptea în maşină”, a declarat pentru Jurnal TV, Ivan Griţco, tatăl fetei.

Potrivit oamenilor legii, cei doi au fost găsiţi dezbrăcaţi în maşină. Cadavrele nu aveau urme de moarte violentă, dar motorul automobilului era pornit. Poliţiştii presupun că tinerii au vrut să se încălzească, dar s-au intoxicat cu monoxidul de carbon eliminat. Cel mai probabil, moartea a survenit sâmbătă seara, între orele 21.00 şi 23.00.

Eugenia, 20 de ani, îşi făcea studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi era cea mai bună studentă. Augustin, 16 ani, era originar din Chişinău, dar învăţa şi locuia în Federaţia Rusă. „Trebuia să ne pregătim de nuntă, dar acum…”, şi-a rupt gândul părintele, lăsându-şi ochii în jos.

Cei care îi cunoşteau spun că tinerii se iubeau la nebunie. Drept dovadă pentru dragostea care i-o purta fetei, Augustin i-a pictat portretul.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)