Impresionantă poveste de iubire

După ce s-au iubit ca nişte nebuni, au descoperit că sunt rude

Dragoş Codreanu şi Ruxanda Secară s-au născut şi au crescut în acelaşi sat din regiunea Odesa. N-au copilărit împreună şi nici nu au ştiut unul de altul ani în şir. Soarta a vrut să-i întâlnească şi i-a întâlnit. Mai întâi, pe internet, apoi la vila de pe malul mării, unde Ruxanda s-a lăsat în voia fericirii de a fi atinsă de mâinile lui Dragoş.

Un vis de iubire i-a cuprins pe amândoi. În noaptea ceea, femeia a trăit cu adevărat sublime clipe de iubire şi şi-a dat seama că toată tinereţea ei a fost un coşmar. Însetată de dragoste, a primit şi a dăruit. O destindere îmbătătoare cum nu mai încercase până atunci s-a produs şi în organismul lui Dragoş. Nici n-a crezut că la 60 de ani poţi încerca asemenea sentimente. Nici ea, la 46 de ani, nu mai credea că există dragoste adevărată.

Chinuri, bătăi, trădări

Ruxanda n-a avut parte de o căsnicie reuşită. Bărbatul la care visase nu s-a regăsit în soţul ei. Zgârcit, agresiv, dur, gelos o făcea mereu să sufere. Nici urmă de dragoste în sufletul lui. Chiar imediat după nuntă, zilele au început să se rânduiască în chinuri, bătăi, trădări. Într-o seară, după ce s-au întors de la o petrecere, i-a strâns degetele cu uşa atât de tare încât biata femeie a căzut pe podea fără cunoştinţă. Era înfuriat că dansase câteva dansuri cu un cumătru. Îşi bătea şi socrii. De capul soacrei a rupt odată un geamantan greu din cele de pe vremuri.

Plin de vânătăi l-a lăsat într-o zi şi pe socru-său. A îndurat cât a îndurat biata femeie şi după 15 ani de viaţă legată cu aţă, fără să-i spună un cuvânt, într-o zi, şi-a lăsat copiii la mama şi a plecat în Canada. El nu s-a întristat, a plecat cu alta în Rusia şi de atunci n-a mai dat niciun semn. Medic de profesie, Ruxanda a obţinut un loc de asistentă la un spital din Toronto.

Peste câţiva ani, a dat diferenţele şi a obţinut calificarea de medic. Harnică şi pricepută la toate, s-a încadrat foarte repede în noul mod de viaţă. Cu banii câştigaţi, şi-a construit o vilă de toată frumuseţea pe malul mării, nu departe de oraşul Odesa, i-a  ajutat pe copii să-şi facă studiile la Chişinău, apoi i-a luat cu ea  în Canada.

Cunoştinţa cu Dragoş

Acum aproape un an, pe 4 februarie, între Ruxanda şi Dragoş a început o frumoasă corespondenţă pe internet. Bărbatul povesteşte: „I-am scris nişte versuri. I-au plăcut. Îmi plăcea şi mie ce scrie ea. Gândurile bune curgeau şi la ea şi la mine. Parcă ne pusese Dumnezeu mâna pe cap. Vorbeam inspirat despre tot felul de lucruri. Ieşeam dimineaţa să alerg şi mă întorceam cu două poezii pe care i le dedicam”. Femeia continuă: „Ori de câte ori îi citeam versurile, inima îmi tresărea de bucurie. Mă simţeam ciudat de emoţionată şi înduioşată. De la o zi la alta, gândurile şi dorinţele noastre se amestecau şi se contopeau până într-atât că după câteva săptămâni de cunoştinţă am început să simţim nevoia de a ne întâlni. N-am mai aşteptat să vină vara, mi-am luat un concediu de şapte zile şi am venit acasă”.

Dragoş, care este inginer de profesie şi locuieşte la Chişinău, ca să nu dea de bănuit, şi-a cumpărat un bilet la sanatoriu, spunându-i soţiei că pleacă în Crimeea. Trebuie să vă spun că în familia Codreanu, în fiecare an, se merge la sanatoriu, mai mult separat decât împreună. Aşa că soţia l-a crezut. Dar omul, de fapt, a plecat la Odesa la Aeroportul Internaţional ca s-o întălnească pe Ruxanda. O aştepta cu nerăbdare. Iată cum i s-a înfăţişat femeia care i-a deşteptat cele mai adormite simţuri: „Frumoasă, atrăgătoare, cu un păr bogat, m-am îndrăgostit nebuneşte de la prima vedere. Ne-am îmbrăţişat, ne-am sărutat ca doi prieteni vechi şi am mers la splendida ei vilă, unde, timp de şapte zile, am trăit cea mai frumoasă şi mai adevărată poveste de dragoste. Niciun regizor n-ar putea să facă filmul pe care l-am trăit noi în doi în scurta clipă ce ne-a fost dată. A fost o adevărată minune”.

Ruxanda spune: „Au fost şapte zile legănate de vise. Dragoş a trezit femeia din mine. Eu mă resemnasem până într-atâta în faţa cruzimii fostului soţ încât nu mai credeam că o să ajung vreodată să gust din dulcele fior. Prin ce m-a cucerit acest bărbat? Prin frumuseţe exterioară? Nu. Căci nu este frumos. E crăcănat, chel. În schimb, are un suflet frumos, vorbă aleasă,  plină de înţelepciune. Ştie cum să mângâie, cum să iubească. E elegant şi seducător în pat”.

 

În venele lor curge acelaşi sânge

În ultima zi de şedere la vilă se iubeau ca doi nebuni, simţind aproape clipa despărţirii. Fericit, Dragoş, care este un împătimit de poezie şi pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu darul scrisului, îi recita versuri, glumea. După fiecare glumă rostită, ea repeta mereu: „Doamne, parcă eşti bunelul meu şi la chip şi la harul glumelor!”. Pe ultima sută de metri, au descoperit că s-au  născut în acelaşi sat. S-au mirat de această apropiere. Dar în acele clipe puţin le păsa de origini. Sentimentele vibrau în intensitate, căci urma despărţirea. S-au rupt cu greu din îmbrăţişările dulci. Ea a zburat în Canada, el s-a întors la Chişinău.

Au reluat corespondenţa şi întrevederile pe internet, discuţiile interminabile la telefon. Şi pentru că aflase că sunt dintr-un sat, au pornit să dezghioace arborele genealogic.

De unde se trage bunica, străbunica, bunelul străbunelul. Peste două săptămâni, au ajuns să facă o altă descoperire care i-a lăsat fără cuvinte – în venele lor curgea acelaşi sânge, erau rude! S-a dovedit că Vasile Codreanu, tatăl lui Dragoş, a fost străbunelul Ruxandei. Acest străbunel s-a căsătorit devreme şi a avut din prima căsătorie trei fii, cel mai mare fiind bunelul Ruxandei.

Cu mama lui Dragoş, străbunelul Vasile s-au iubit în taină din tinereţe, dar s-au căsătorit după ce i-a decedat soţia şi şi-a dat copiii pe la casele lor. El avea 52 de ani, iar ea, 38, când s-a născut Dragoş. Aceeaşi diferenţă de vârstă. Să se repete oare povestea? Aşa ori altfel, puşi în faţa adevărului ieşit la suprafaţă, Dragoş şi Ruxanda s-au întrebat: Ce facem mai departe? Continuăm ori ne despărţim şi uităm tot ce a fost între noi?

 

Răspunsul îl aflaţi în ediţia de vinerea viitoare.

Nina Neculce

 

The following two tabs change content below.