Impresionantă poveste de iubire (II)

După ce s-au iubit ca nişte nebuni, au descoperit că sunt rude

Dar parcă îi poţi dicta inimii? Aceasta are raţiunile sale. Aventura de dragoste a devenit însăşi viaţa pentru Dragoş şi Ruxanda. Aflaţi în acelaşi tipar emoţional, ei continuă să se iubească şi să se dăruiască. Îşi povestesc dragostea ca pe un cântec.

Ruxanda: „Dacă aş fi ştiut de la bun început că îmi este rudă, n-aş fi ajuns la ceea ce am ajuns. Acum nu mai pot da înapoi. Sentimentele de dragoste sunt mai presus decât cele de rudenie. Îl ador, simt că nu pot trăi fără el. Dar ce e mai important, mă simt iubită şi preţuită, ceea ce mi-a lipsit cu desăvârşire în căsnicia pe care am avut-o. Cred că în toate e vrerea lui Dumnezeu care aşază lucrurile aşa cum găseşte de cuviinţă”.

Dragoş: „Să nu credeţi cumva că la mijloc este vreun interes material. Nu. Şi eu şi ea avem de toate. Ne lipsea la amândoi un refugiu sentimental pe care ni l-a trimis Dumnezeu. Mă simt atras de un altfel de energie, care mă înlănţuieşte cu puteri nebănuite. Îmi este interesant să discut cu ea pe orice temă. Cu soţia nu pot discuta lucruri pe care le discut cu ea”.

Ce spun copiii despre această relaţie

Ruxanda: „Copiii mei o încuviinţează. Nu am secrete faţă de ei. Eu le sunt şi mamă şi cea mai bună prietenă. Ei au observat schimbările din comportament meu, au fost uneori martori la discuţiile noastre telefonice. Nu am mai putut ascunde nimic, dar nici nu vreau”.

Dragoş: „La mine e altă situaţie. Nu ştiu nici copiii, nici soţia şi nici nu vreau ca ei să afle despre nebunia noastră. Am făcut o înţelegere cu Ruxanda. Ce nu s-ar întâmpla şi cât de departe nu am ajunge cu povestea noastră, rămân în familia mea. O să mă împart între ea şi soţie atât cât ne va îngădui Dumnezeu”.

O altă surpriză

Convinşi că Dumnezeu le-a îngăduit relaţia, cred că nimeni nu are dreptul să le oprească drumul acestei iubiri. Nimic din ce li se întâmplă nu-i face să spună că scenariul ar fi greşit. Spun că viaţa are grijă de ei şi i-a unit. Dar viaţa, precum bine se ştie, e mereu cu surprize.

La sfârşitul verii trecute, o altă surpriză trăsnet pentru amândoi le-a picat ca din pod. Ca să vedeţi cum se mai împletesc lucrurile pe lumea asta! Dragoş are o nepoată, Diana, îşi face studiile la Londra. Acum trei ani, fata blondă, cu ochi albaştri, a participat la un concurs de frumuseţe în Toronto. Acolo a făcut cunoştinţă cu Filip, fiul Ruxandei, care dansează într-o formaţie de dans modern. După o corespondenţă pe internet de aproape doi ani, Filip, care o considera de Diana englezoaică, a aflat că prietena lui este de fapt din Chişinău. Tot atunci, în ajunul vacanţei de vară, şi Diana a aflat că Filip este din regiunea Odesa. Noutatea i-a apropiat şi mai mult, iar în timpul vacanţei Filip şi-a invitat prietena la splendida vilă de pe malul mării.

Îmbătată de fericire, aici la vilă, Diana i-a dăruit fecioria iubitului. Deci au trăit clipe pline de farmecul emoţiilor înainte ca aici să ajungă Ruxanda şi Dragoş.

Ameţiţi de bucurie, cu gânduri serioase de căsătorie, s-au despărţit, reluând din nou legătura pe internet. Peste un an, Filip i-a cerut mâna Dianei. La logodnă, Ruxanda şi Dragoş au avut parte de surpriza trăsnet despre care v-am vorbit. Nu ştiau ce să spună şi ce să creadă când au aflat cum stau lucrurile. După ce şi-au revenit puţin din ameţeala care îi luase pe nepusă masă, s-au mirat ca de mare poznă, apoi au dat binecuvântare tinerilor, încheind cu cuvintele: „Nu sunteţi primii şi nu veţi fi nici ultimii. Dumnezeu le rânduieşte pe toate. Există cazuri în care chiar verişori primari s-au căsătorit, iar legătura voastră de rudenie e mult mai îndepărtată. Aşa că trăiţi frumos şi curat, cum aţi început, până la adânci bătrâneţi! Sângele ce vă curge prin vene n-o să vă dea prilej pentru reproşuri”.

Ruxanda face cunoştinţă cu soţia lui Dragoş

După logodnă a urmat nunta Dianei şi a lui Filip. În toiul pregătirilor de nuntă, Ruxanda a făcut cunoştinţă cu soţia lui Dragoş. S-au plăcut foarte mult, au devenit prietene. Ţin legătura prin telefon. Deocamdată, femeia nu ştie nimic despre relaţia celor doi. Le ia pe toate drept legătură de rudenie. Nu a deranjat-o nici plecarea lui Dragoş de sărbători la Toronto. Acesta a plecat sub pretextul unor investigaţii de sănătate.

În realitate, s-a dus mânat de dorul nebun de Ruxanda. Iubita l-a primit foarte bine. I-a propus chiar să rămână acolo. Dragoş nu vrea acest lucru, din contra, o imploră să se întoarcă la Odesa ca să le fie mai simplu să se întâlnească.

Mulţumesc că l-am cunoscut mai întâi ca iubit

Am întrebat-o pe Ruxanda ce ar face dacă ar afla că o altă femeie i-ar lua locul. „Aş lupta prin toate mijloacele pe care le am ca să-l recuceresc. Mai mult ca sigur, aş sări şi la bătaie. Prin venele mele curge sângele lui Dragoş, sângele străbunelului. Poate şi acesta e un motiv că m-am ataşat atât de mult de acest bărbat. Îi mulţumesc Domnului că l-am cunoscut mai întâi ca iubit şi apoi ca rudă.” „Dar dacă ar fi fost invers?”, am mai întrebat. „Nu vreau să mă gândesc la asta. Aşa a fost să fie. Aş ceda numai în faţa soţiei sale, dar în faţa altei femei – niciodată! Nu am de gând să le stric familia sau să mă recăsătoresc. O să contribui ca ei să fie mereu aproape, iar atunci când o să aibă nevoie de un ajutor, o să le întind mâna cu mare drag. Şi dacă s-ar întâmpla să mă respingă vreodată, aş păstra aceleaşi sentimente. Cred însă că numai Cel de Sus poate să ne despartă.”

Dragoş: „Aş vrea ca relaţia noastră în această formulă să dureze o veşnicie. Dar dacă, Doamne fereşte, într-o zi, nu o vom mai putea dirija, rămânem să ne purtăm respectul ca rude”.

 

Nina Neculce

The following two tabs change content below.