IMPORTANT // Ambasada României: Toate serviciile consulare se prestează NUMAI  pe bază de programare prealabilă

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, începând de luni, 5 februarie 2018, toate serviciile consulare la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău se prestează numai pe bază de programare prealabilă, informează, printr-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova.

Programările se obțin prin Ghișeul Consular Online la adresa www.econsulat.ro. Pentru depunerea dosarelor de viză rămâne valabilă programarea prin intermediul portalului www.eviza.ro . Această măsură vine în completarea procesului de reformă și vine în sprijinul îmbunătățirii sistemului de programări.

PROGRAMĂRILE pentru TOATE serviciile consulare sunt GRATUITE.

Ambasada României în Republica Moldova reiterează apelul de a nu solicita serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate nu își asumă nicio răspundere pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

Pentru informații consulare și utilizarea Ghișeului Consular Online:

Telefon: + 373 22 260 737; +373 22 260 747, disponibil 24h/7 zile

+ 373 22 855 002, disponibil luni-vineri, 8.00-14.00

E-mail call-centercontact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații sunteţi rugaţi să precizați localitatea și raionul de domiciliu/rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

E-mail Secția Consulară: chisinau.consul@mae.ro

Site-web call-center (informații consulare): http://www.informatiiconsulare.ro