Implicată fără voie în scandalul chiriaşilor de la Truşeni

Oxana Ciorici comentează gâlceava în care s-a pomenit nepotul său, Radu Ciorici

chiriasii_2

Ala Tarlapan şi Radu Ciorici

În urmă cu două săptămâni, Victoria Ciobu, proprietara unei case din Truşeni, a apelat la ajutorul jurnaliştilor pentru a scăpa de chiriaşii buclucaşi. Cei din urmă sunt Ala Tarlapan, despre care se spune că ar fi o cântăreaţă de muzică uşoară, şi Radu Ciorici, nepotul surorilor Ciorici, vedete ale anilor ’90. Scandalul dintre proprietara casei şi cei cărora acum un an le-a dat în chirie locuinţa a ajuns viral pe internet, iar în el a fost implicată, fără voie, şi Oxana Ciorici.

Lena Negru

Acum un an, Victoria Ciobu le-a dat în chirie Alei Tarlapan şi lui Radu Ciorici locuinţa sa din Truşeni. Proprietara şi cei care aveau să se mute în casă, au încheiat un contract, care, în urmă cu două luni, a expirat.

Astăzi, Victoria Ciobu, împreună cu familia sa, a ajuns să bată la toate uşile instituţiilor de stat şi asta pentru că chiriaşii nu se lasă plecaţi.

oxana ciorici

Oxana Ciorici

Nu plecăm din principiu”

Ala Tarlapan, cea despre care se spune că ar fi cântăreaţă de muzică uşoară, le-a declarat jurnaştilor că „nu vrea să plece din principiu”, dând-o în judecată pe proprietară.

Faptul cum s-au comportat ei cu noi consider că este foarte urât. Nu ies din casă până nu o să fie hotărârea judiciară, trebuie să înțeleagă lucrul acesta și să nu ne mai intimideze”, susţine chiriaşa.

Oxana Ciorici: „Nu-mi e frate, ci nepot!”

În presă s-a vehiculat că Radu Ciorici este fratele surorilor Ciorici, lucru neadevărat. Solicitată de JURNAL de Chişinău, Oxana Ciorici s-a arătat întristată de faptul că numele îi este târât în acest scandal.

Radu îmi este nepot, dar nu frate. E fiul surorii mai mari, însă nu înţeleg de ce se pomeneşte de surorile Ciorici în acest scandal. Ce avem cu asta? Mă doare că se menţionează de noi pentru că niciodată numele nostru n-a fost implicat în vreo situaţie tensionată. Unde mai pui că nu mai sunt persoană publică. Mă mir că lumea îşi mai aduce aminte de surorile Ciorici”, ne-a declarat Oxana Ciorici, precizând că nu-i poate da niciun sfat nepotului său deoarece „nu ai cum să influenţezi opinia un bărbat de 40 de ani”.

chiriasii

Obişnuit cu alte legi”

Din spusele vedetei anilor ’90 am aflat că Radu Ciorici a stat mai mulţi ani în străinătate, cum ar fi Argentina şi Canada, şi că „este obişnuit cu alte legi”.

El cunoaşte cu totul alte legi şi nu se poate conforma cu ale noastre, în care sunt lacune peste lacune. Într-o ţară civilizată se discută, însă nu şi în acest caz, în care proprietarii sunt puşi doar pe scandal. În plus, mai sunt şi multe chestii personale, multe dedesubturi despre care proprietara nu vrea să spună în presă. Ea a vrut să facă scandal şi l-a făcut, însă vreau ca lumea să ştie: nimeni nu vrea să le ia casa! Doamne fereşte! Chiriaşii aşteaptă decizia instanţei pentru că şi ei au investit în casa, în care le-a fost înţelegerea să locuiască nu un an, ci vreo trei. În locuinţă a avut loc şi un incendiu, iar lucrările de reparaţie au fost făcute de Ala şi Radu. Pe când proprietarii măcar o dată nu s-au apropiat să vadă ce şi cum s-a făcut.

Faptul că la un moment dat, în urma unor chestii personale, stăpâna, cu care de altfel au fost în relaţii bune, s-a supărat şi repede a decis să-i dea afară din casă, aşa tot nu se face! Trebuie să ţii cont de omenie şi să nu cauţi răzbunare.

Pe 15 august a avut loc judecata, iar proprietarii nu s-au prezentat! De ce nu au venit? Ei sunt cei care tergiversează lucrurile! Am doar o singură întrebare faţă de ei: de ce fac atâta zarvă în presă? Să vină la judecată, iar în urma acesteia îşi vor primi casa şi mai frumoasă, şi mai îngrijită decât a fost.

Vreau să vă spun că, acum 40 de ani, când am venit în Chişinău, am locuit în chirie, iar după ce am fost daţi afară de stăpâni, am fost nevoiţi că locuim în corturi. Vă spun acest lucru pentru că şi proprietarii trebuie să aibă nişte obligaţii, pe când la noi ei au doar drepturi. Dacă proprietarul nu-şi onorează îndatoririle, se trece cu vederea! Să ştiţi, acest scandal o să se aplaneze, însă oamenii fac foarte rău pentru că ne murdăresc numele în presă”, ne spune, mâhnită, Oxana Ciorici.

proprietara

Victoria Ciobu

Principii şi proteste

Artista consideră că sunt foarte mulţi chiriaşi care au de suferit de pe urma proprietarilor de apartamente şi că ar fi bine ca aceştia să ia atitudine.

Şi Victoria Ciobu i-a dat în judecată pe chiriaşi, iar prima şedinţă va avea loc în luna octombrie. Până atunci, Ala Tarlapan şi Radu Ciorici vor sta în casă, „din principiu”, iar proprietara şi familia sa vor protesta zilnic în faţa porţii, în speranţa că-şi vor recupera proprietatea.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)