„Îmi plac fetiţele de 15 ani”

IMORALITATE // Unele posturi TV şi reţelele de socializare online le facilitează pedofililor căutarea potenţialelor victime

În fiece seară, telespectatori citesc pe croll (banda din josul ecranului), în timp ce vizionează un film artistic la vreun post de televiziune, zeci de mesaje, unele indecente. Un adolescent, în lipsa atenţiei părinţilor, poate cădea cu uşurinţă în plasa unor persoane cu apucături sexuale perverse. E suficient să sune la numărul de telefon indicat în mesajul televizat.

„Fetelor, ce ziceţi de o seară nebunatică organizată de doi băieţi?”, „Invităm la domiciliu nişte fete pentru companie. Distracţie garantată”, „Dacă eşti fată fierbinte, sună-mă”. Era puţin trecut de ora 21. Mesajele cu propuneri de a petrece timpul liber împreună şi a consuma alcool apăreau unul după altul. În special scriau bărbaţi între 21 şi 48 de ani. Am luat telefonul mobil şi am contactat un bărbat care scrisese că este din România, se află la Chişinău şi caută „o fetiţă drăguţă şi disponibilă”. Chiar dacă l-am atenţionat că am 16 ani abia împliniţi, bărbatul s-a interesat doar cum arăt fizic. „Ce ştii să faci? Îţi place sexul?”, au fost următoarele întrebări pe care mi le-a adresat bărbatul de 31 de ani.

„Eşti dispusă să încerci?”

A încercat să mă convingă să vin la el în hotel. Marian, aşa s-a prezentat bărbatul, a spus că este cazat în hotelul „Chişinău” şi mă aşteaptă la el în ospeţie. Era deja trecut de ora 23. „Stăm puţin de vorbă şi, dacă ne placem şi ne înţelegem, continuăm”, mi-a spus Marian. Din dialogul care a urmat rezultă şi ce presupunea „acea continuare”. Mi-a spus că este un bărbat simpatic, înalt de 1.80 m, 90 kg, şaten tuns scurt, cu ochi căprui. „Depinde de preferinţele tale cum trebuie să arate un bărbat şi ce vrei să faci cu el”, a mai adăugat bărbatul. Marian a menţionat că îi place „să facă şi să i se facă de toate”, referindu-se expres la relaţiile sexuale. „Problema e că mie îmi place mai occidental. Înţelegi tu?”. Eu am înţeles că am dat peste un bărbat care, deşi vorbeşte cu un copil, nu îşi reprimă pornirea de a întreţine o relaţie sexuală cu un minor, în plus, îi mai şi propune să experimenteze în acest sens. „Nu ai făcut aşa…? Dar eşti dispusă să încerci?”, m-a întrebat bărbatul.

A dat peste un pedofil pe net

Olga povesteşte că, la vârsta de 16 ani, pe un site de cunoştinţe a stabilit întâlnire cu Sergiu, un bărbat de 32 de ani. Abia când l-a văzut, el a recunoscut că, de fapt, are 41 şi este divorţat, fără să dea alte detalii. „Îmi dăruia parfumuri scumpe şi flori. Nu îmi făcea propuneri perverse”, spune fata. Într-o zi, Sergiu a invitat-o pe Olga la el acasă. „A pregătit o cină romantică şi am băut puţin vin. Apoi nu ştiu ce s-a întâmplat, dar mi-am revenit în pat, fără nicio haină şi cu el alături. M-am îmbrăcat în linişte şi am plecat”, îşi aminteşte Olga. Mai târziu, fata a citit un articol în care Sergiu figura ca pedofil care şi-a violat fiica vitregă de 14 ani. „Fata mărturisea cuvânt cu cuvânt aceleaşi lucruri ce mi s-au întâmplat şi mie în acea seară. După, l-am mai văzut pe Sergiu. Ţinea de mână o altă copilă naivă care nu avea mai mult de 15-16 ani. Mi s-a părut că era cam speriată fata”, relatează Olga. Tânăra spune că nu mai accesează acest site de cunoştinţe şi le recomandă şi altor fete aflate în căutare de dragoste virtuală să facă acelaşi lucru.

Nicio plângere

Marian insista să vin la el la hotel. „Mâine, de dimineaţa, plec şi revin în zece zile. Vino la mine în seara asta. O să-ţi fie bine”, m-a asigurat bărbatul. Nu am acceptat invitaţia, dar ce ar fi fost dacă nu l-aş fi contactat eu, ci o minoră? Potrivit Comisariatului  General de Poliţie, până în prezent nu a fost înregistrată nicio plângere din partea persoanelor care ar fi avut de suferit după ce s-au întâlnit cu cei ce plasează mesaje difuzate de posturile TV. „Minorii care trec prin această experienţă nu se grăbesc să o împărtăşească cuiva. În primul rând, le este frică şi au prejudecăţi. Ei conştientizează că sunt într-o oarecare măsură de vină pentru că s-au lăsat ademeniţi. Adesea victimele pedofililor devin copiii care simt lipsa atenţiei şi dragostei părinteşti”, a menţionat psihologul Victoria Novac.

A doua zi, la ora 8 dimineaţa, am primit un SMS de la Marian. „Noi am ieşit din Chişinău, revin peste zece zile”, îmi scria tipul.

———————————————————————————————————————-

Salut, mă numesc Max, caut o domniţă pentru a bea un martini la mine acasă.

Bărbat, 26 de ani, aş face cunoştinţă cu o domnişoară pentru relaţii neserioase, odihnă.

Salut, avem nevoie de patru fete drăguţe pentru o distracţie la domiciliu. Nu veţi regreta.

Doi băieţi doresc să invite două domnişoare la un pahar de bere.

Salut, suntem două domnişoare şi dorim să facem cunoştinţă cu doi băieţi serioşi pentru a ne petrece timpul liber.

Hai, fetelor, să ne distrăm, 15-17 ani.

A german boy is looking for a nice and freandly girl.

Salut. Cine are nevoie de un băiat cuminte de 18 ani?

Vreau să fac cunoştinţă cu o domnişoară de 16-17 ani.

Bărbat, 44 de ani, accept orişice.

Am expediat şi eu un mesaj. Unde am indicat că am 15 ani şi vreau multă dragoste. În câteva clipe, am citit acest mesaj deja de pe ecranul televizorului.

Libertate de exprimare pentru persoanele cu imaginaţie sexuală perversă. Ca simplu telespectator, am contactat redacţia postului de televiziune care a difuzat anunţul lui Marian, bărbatul care i-a propus unei minore să-i presteze servicii sexuale „occidentale”. Am fost asigurată că mesajele trec un anumit filtru. „Nu sunt admise mesajele care conţin expresii licenţioase. În rest, e libertate deplină de exprimare”, mi-a spus un angajat al redacţiei.

Atât reprezentanţii Secţiei minori şi moravuri din cadrul MAI, cât şi ai Secţiei control şi analiză a Centrului de combatere a traficului de persoane în diverse scopuri, inclusiv exploatare sexuală, susţin că în atribuţiile lor nu intră vizionarea posturilor de televiziune ce plasează mesajele în cauză.

„Mesajele cu propuneri de întâlnire în diverse scopuri acoperă în totalitate titrele care conţin traducerea în română a filmelor sonorizate în limba rusă”

The following two tabs change content below.