ÎM „Apa Canal” solicită majorarea tarifului la apă

apa canal 1

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va examina şi va decide noile tarife. După ce ANRE a anunțat revenirea la tarifele adoptate în iulie, ÎM „Apă-Canal” a solicitat majorarea tarifului la apă. Directorul tehnic al „Apă-Canal”, Vitalie Midari, a declarat că odată cu majorarea tarifului la lumină, întreprinderea va suferi costuri suplimentare de 14 mil. de lei.

„Energia electrică are o pondere de peste 20 % din costurile de alimentare cu apă, de aceea o scumpire esențială a energiei influențează și costurile de producere a întreprinderii noastre. Vrem sau nu vrem, ultima dată tarifele au fost ajustate în 2009, nivelul creșterii inflației a fost unul foarte mare. Să nu uităm că avem și acel proiect de 60 de mil. de euro, care presupune ajustarea tarifelor la timp”, a declarat acesta după şedinţa de astăzi a primăriei. Deocamdată, „Apă-Canal” a prezentat costurile la ANRE, iar aceasta, după examinare, va lua o decizie.

Expertul economic, IDIS „Viitorul”, Corina Gaibu a declarat pentru JURNAL de Chişinău că cei care trebuie să răspundă de situaţia economică din Republica Moldova sunt politicienii. „Dacă decizia este justificată şi cei responsabili vin cu dovezi clare, vom fi nevoiţi să suportăm şi aceste majorări. Sigur că în raport cu pensiile, salariile pe care le are populaţia din RM, aceste cheltuieli sunt mari, dar principala întrebare este de ce avem aşa salarii mici? De ce economia este la pământ? Asta este întrebarea  pe care trebuie să o adresăm politicienilor noştri”, ne-a menţionat Gaibu.

Tariful pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare furnizate de către SA „Apă-Canal Chişinău” este de 9,19 lei.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)