Ilie + Olguţa: UNIŢI DINCOLO DE MOARTE // Poveste de dragoste cu sfârşit tragic

Ultimul mesaj  – „♥Eşti şi o să fii mereu în gândurile şi inima mea♥”, i-a scris Ilie iubitei sale Olguţa, la câteva zile până la decesul tragic al îndrăgostiţilor

Zeci de oameni au fost martorii iubirii lor care părea a fi fără sfârşit şi sute au venit să-i petreacă pe ultimul drum. Duminică, rudele şi apropiaţii şi-au luat rămas bun de la Olga şi Ilie, doi tineri care, în noaptea spre 1 aprilie, au fost găsiţi împuşcaţi pe un câmp de lângă Mănăstirea Sf. Andrei din oraşul Durleşti. Crima este izbitor de asemănătoare cu dublul asasinat care a avut loc acum jumătate de an într-un câmp din apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni.

„Nu-mi vine să cred că nu mai este. Olga era prietena mea cea mai bună”, spune îndurerată Corina, o fetiţă de 13 ani, cu ochii mari de o culoare nedesluşită, deoarece sunt roşii de plâns. Doar când a început să-mi povestească despre felul în care a luat naştere dragostea dintre Ilie şi Olguţa, pe faţa fetei s-a strecurat un zâmbet, însă şi acesta era plin de durere. „Ei se cunoşteau de mai mult timp, dar au început să se întâlnească cu o lună şi jumătate în urmă”, îşi aminteşte Corina. Pe data de 14 februarie, de ziua îndrăgostiţilor, la Liceul „Hiperion”, unde îşi făceau studiile Ilie şi Olguţa, a fost organizat un concert. Olga îl admira pe Ilie care evolua de pe scena sălii de festivităţi. „Cânta foarte frumos la chitară. Era un băiat foarte cuminte. Un îngeraş care nu mai este acum alături de noi. Au avut o iubire foarte frumoasă”, mi-a spus directoarea Valentina Untilov şi a izbucnit în plâns.

Ilie, je t’aime

Părinţii Olgăi şi ai lui Ilie nu erau împotriva relaţiei copiilor lor, chiar dacă ei aveau o vârstă fragedă – ea 15, iar el 18 ani. „Ilie i-a cucerit inima când a venit la una din întâlnirile lor cu un buchet enorm de trandafiri roşii”, povesteşte Corina. Toţi prietenii erau la curent cum evoluează relaţia lor – tinerii comunicau deschis pe o reţea de socializare unde îşi făceau declaraţii de dragoste. El o dezmierda „dulceaţa mea”, iar ea îl numea „dulceţelul” meu.

Pe data de 22 martie iubiţii şi-au spus „DA” pe internet şi au plasat pe paginile lor statutul că sunt căsătoriţi. Prietenii lui Ilie şi ai Olguţei au început să facă şi glume pe seama nunţii lor virtuale. Băieţii au scris că îşi pregătesc ţinutele la patru ace, iar fetele se vedeau vornicele. Doar o singură prietenă a Olguţei, Mihaela, i-a reproşat lui Ilie că se cam grăbeşte şi i-a spus că nu i-o dă pe Olguţa. „Orice aţi face voi Olguţa e a mea. E a mea şi gata”, i-a răspuns categoric Ilie. Colegii şi profesorii îi vedeau mereu împreună, ţinându-se de mâini şi șoptindu-și ceva la ureche. „Trăiau într-o lume a lor, a dragostei. Lui Ilie îi plăceau foarte mult ochii mari şi negri al Olguţei. Ea era o fată foarte frumoasă şi mulţi îl invidiau că a reuşit să-i fure inima. Dar şi Ilie era admirat de multe fete. El cânta bine la chitară”, îşi aminteşte Alexandru, un prieten apropiat al lui Ilie.

Sfârşit dramatic

Pe data de 31 martie, Ilie a invitat-o pe Olguţa la o cafenea din Durleşti. Băiatul avea o înţelegere cu părinţii fetei să o aducă acasă nu mai târziu de ora 21.00. „Olga m-a sunat cu o oră înainte de a se întâmpla omorul. Era foarte fericită”, povesteşte Corina. Era deja trecut de ora 21.30, mama Olguţei şi-a sunat fiica, însă fără succes, telefonul fetei era deconectat. Pentru că nu i s-au mai întâmplat asemenea incidente, mama a sunat la poliţie şi a anunţat că i-a dispărut fiica. La ora 1.00, patrula de poliţie a descoperit în apropierea mănăstirii Sf. Andrei un automobil în portbagajul căruia era corpul neînsufleţit al lui Ilie, iar în salon au găsit-o pe Olguţa, fără suflare. Tinerii au fost omorâţi cu bestialitate, ambii au fost împuşcaţi în cap dintr-o armă de vânătoare de acelaşi tip cu cea din care au fost ucişi tinerii în septembrie 2010, ale căror cadavre au fost găsite într-un automobil ce se afla în câmpul din apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni. Părinţii Olgăi şi ai lui Ilie vor merge până în pânzele albe ca ucigaşul copiilor să fie găsit şi pedepsit.  Oamenii legii nu exclud că asasinul ar putea fi un criminal în serie.

Locuitorii din Durleşti sunt alarmaţi de faptul că pe străzile oraşului ar putea bântui un criminal în serie. Doar atunci când ucigaşul va fi reţinut ei vor putea răsufla uşuraţi.

Autorul crimei de la Durleşti riscă detenţie pe viaţă, declaraţia aparţine şefului poliţiei municipale Silviu Muşuc. Poliția a intensificat supravegherea zonelor izolate pe timp de noapte.

♥♥♥ Scumpete, nu te voi uita niciodată… Mereu te voi purta în sufletul meu! Te-am iubit, te iubesc şi te voi iubi mereu! Să te aibă Domnul în pază! Fii fericită alături de Ilie… acolo sus! ♥♥♥

Prietenii Olguței și ai lui Ilie au creat și pagini pe rețelele de socializare, „În memoria celor doi îngeri”. Iar luni persoanele care au dorit să-şi exprime compasiunea faţă de rudele şi apropiaţii răposaţilor au organizat un flash mob în PMAN, unde toţi cei prezenţi au aprins câte o lumânare pentru a lumina calea spre ceruri pentru Ilie şi Olguţa.

Caz similar. Pe 10 septembrie 2010, într-un câmp din apropierea şoselei Ialoveni-Leuşeni, o maşină a poliţiei care patrula zona a descoperit cadavrul unui bărbat de 31 de ani, alături de care zăcea corpul neînsufleţit al unei tinere de 19 ani. Rudele răposaţilor confirmă faptul că cei doi întreţineau o relaţie amoroasă. Ucigaşul nu a fost depistat.

Criminalul care se află în libertate ar putea fi un psihopat. Sute de poliţişti au fost mobilizaţi în căutarea ucigaşului. Oamenii legii susţin că asasinul a lăsat multe urme în locul săvârşirii infracţiunii, dar nu se grăbesc să ofere mai multe detalii pentru a nu împiedica desfăşurarea anchetei. Nu este exclus că este vorba de aceeaşi persoană care a comis dublul asasinat acum jumătate de an la Ialoveni. În cazul respectiv, figurează mai mulţi suspecţi.

Una din persoanele suspectate este un bărbat cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, înălţimea 1,75-1,80 m, corpolenţă medie, faţă alungită, ochi negri pronunţaţi. Persoana în cauză a fost anterior judecată pentru omor dublu comis cu deosebită cruzime, iar în 2007 a evadat din Spitalul de psihiatrie din or. Codru, unde în 2000 a fost internat cu diagnosticul schizofrenie paranoică.

Potrivit CGP, suspecţii în cazul comiterii dublului asasinat de la Ialoveni sunt doi bărbaţi de vârste diferite. Unul are vârsta între 20 şi 25 de ani, ochi negri, nas încovoiat şi poartă cercel în ureche. Celălalt are între 40 şi 45 de ani, păr cărunt şi ochi albaştri.

 

Aşa cum au dorit părinţii lor, Olguţa şi Ilie au fost îngropaţi în acelaşi mormânt. Ea – în rochie de mireasă, el în costum de mire. Din cauza rănilor, feţele desfigurate ale tinerilor au fost acoperite.

Felicitare de 8 martie pentru Olguţa de la Ilie


Ultima lor poză împreună, făcută în holul liceului. El – elev în clasa a XII-a, ea – elevă în clasa a IX-a

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.