Ilie Cazac e pus în libertate

Ilie Cazac a fost repus astăzi în libertate! „Din spusele clientului meu, gardienii au venit şi i-au spus să-şi adune lucrurile, pentru că este liber să plece acasă”, a declarat pentru JURNAL Ion Manole, avocatul Promo-LEX, care îi apăra interesele. Acesta a menţionat că eliberarea lui Cazac este un rezultat al demersurilor şi insistenţelor avocaţilor. „Nu i s-a explicat nimic. Clientul meu este la Tighina, împreună cu mama sa, şi a spus că vrea puţină linişte”, a comunicat Manole.

Solicitat de JURNAL, Alexandru Viniţchi, tatăl vitreg al lui Ilie, ne-a comunicat că nu ştie nimic despre aceasta. „Dacă este adevărat, voi sări în sus de bucurie!”, ne-a spus aseară Viniţchi, care se afla la Chişinău.

Ilie Cazac, în vârstă de 26 de ani, fost angajat al Inspectoratului Fiscal din municipiul Tighina, a fost „arestat” pe 19 martie de către reprezentanţii pseudo ministerului securităţii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind acuzat de „înaltă trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova”.

La 9 februarie 2011, în urma unui „proces” ascuns, lipsit de drepturile elementare, precum dreptul la avocat sau la întrevederi cu rudele, tânărului i s-a comunicat o „sentinţă” crudă de 14 ani de închisoare.

Deoarece Ilie Cazac şi familia sa domiciliază în or. Tighina, zonă cu regim sporit de securitate, Promo-LEX solicită organelor constituţionale abilitate să le asigure securitatea individuală şi investigarea acestuia de către un medic.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)