Ilie Cazac e la spital şi vrea să-i ajute pe prietenii de detenţie

La o săptămână de la eliberarea lui Ilie Cazac din penitenciarul din Tiraspol, acesta a fost internat la Spitalul Republican din Chişinău. „Eram atât de bucuros că am reuşit să ies pe poarta închisorii încât nu simţeam nicio durere”, a declarat pentru JURNAL Cazac.

Însă odată ieşit, tânărul a început investigaţiile medicale. „Mi-a fost depistată pancreatită, gastrită şi micoză. În închisoare sunt mulţi bolnavi de micoză, apa e foarte murdară. Toţi se scarpină după acea apă. În închisoare m-am molipsit. Sunt în aşteptarea rezultatelor analizelor de vineri şi să mă duc la specialişti”, spune tânărul, care susţine că era perfect sănătos înainte de închisoare.

Ilie Cazac spune că, într-o săptămână, va pleca în Cehia, la invitaţia guvernului ceh. „Timp de o lună voi fi internat într-un sanatoriu, ca să mă pun pe picioare. Paralel, voi învăţa limba engleză”, comunică acesta.

Cu toate că starea de sănătate îi este şubredă, Ilie Cazac ştie deja ce ar vrea să facă. „Am reuşit să mă restabilesc în anul doi de masterat la ULIM, Facultatea Ştiinţe Economice, specialitatea Finanţe şi Bănci. Mai vreau să-mi caut un loc de muncă. Preferabil tot la Fisc, dar de astă dată, la Chişinău. Nu mă aşteaptă nimic la Tighina”, spune Cazac.

În plus, tânărul spune că va încerca să ajute alte persoane închise pe nedrept în închisorile din stânga Nistrului. „Sunt zece persoane cu care m-am împrietenit. Am luat legătura cu părinţii lor şi voi face tot ce e posibil ca să-i ajut să iasă în liberate. Sunt persoane care se tem să vorbească”, spune acesta.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)