Ilan Şor rămâne după gratii

shor protest.f.nadea roscovanu

Mişcarea social-politică „Ravnopravie” a organizat o manifestaţie în cadrul căreia a solicitat eliberarea necondiţionată a primarului de Orhei. Foto: Nadea Roşcovanu // JURNAL de Chişinău

Omul de afaceri şi primarul de Orhei, Ilan Şor, rămâne în arest încă 30 de zile. Magistraţii Judecătoriei Buiucani au admis solicitarea procurorilor prin care aceştia au cerut prelungirea mandatului de arest preventiv.

Procurorul responsabil de acest dosar a menţionat că demersul anchetei este argumentat şi că, în această perioadă, au fost colectate probe importante pentru incriminarea lui Şor. El a adăugat că dosarul primarului de Orhei va fi remis în curând în instanţă.

Avocaţii lui Ilan Şor sunt nemulţumiţi de decizia instanţei, considerând-o ca fiind neîntemeiată. „Ilan Şor a colaborat permanent cu ancheta. Mai mult, am prezentat un certificat medical emis de o instituţie medicală din Israel. Clientul nostru este bolnav, maladia sa nu poate fi tratată în condiţii de penitenciar”, au precizat ei. La rândul său, Ilan Şor a calificat decizia instanţei drept ilegală: „Aceasta nu este justiţie, ci presiune!”.

Amintim că Şor a fost reţinut la 22 iunie curent pentru 72 de ore, iar ulterior arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Procurorii au declarat că în 2014, în perioada în care actualul primar de Orhei era preşedinte al Consiliului de administrare al Băncii de Economii, ar fi fost acordate mai multe credite neperformante despre care acesta ştia. Acuzaţiile sunt respinse de avocaţii lui Şor.

În timpul procesului, Mişcarea social-politică „Ravnopravie” a organizat o manifestaţie în cadrul căreia a solicitat eliberarea necondiţionată a primarului de Orhei. Relevăm că la 19 iunie curent, Ilan Şor, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice.

The following two tabs change content below.
Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ultimele articole de Ilie Gulca (vezi toate)