Ilan Şor a fost reţinut pentru 72 de ore. Avocaţii primarului de Orhei: „Clientul nostru a fost surprins”

sor

Omul de afaceri Ilan Şor a fost reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Anunţul a fost făcut de acelaşi procuror, Adriana Beţişor. Potrivit unor surse, acesta ar fi implicat într-un dosar nou. Procurorii vor cere arest pentru primarul de Orhei.

„Este vorba de o altă cauză penală, în care dl Şor are statut de învinuit. Această cauză a fost intentată în baza unor acuzaţii de escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani”, a declarat Beţişor, care a adăugat că va cere arest preventiv pentru 30 de zile.

La rândul lor, avocaţii lui Ilan Şor au declarat: „Credem că aceste acțiuni sunt ilegale. Nu au fost prezentate documente care ar demonstra implicarea dlui Shor. De asemenea, nu au fost prezentate niciun fel de dovezi. Clientul nostru a fost surprins”. Reprezentanţii apărării sunt siguri că judecătorii nu vor accepta demersul procurorilor de arest pentru 30 de zile. „Procuratura se ghidează de emoțiile ale societății”, au menționat avocații.