Ilan Shor este reprezentantul Vneșeconombank în Consiliul BEM

By Editor Moldova.ORG

Omul de afaceri, Ilan Shor, a fost desmnat membru al Consiliului Băncii de Economii. Ilan Shor va reprezenta noul acționar, banca rusească Vneșeconombank, care a cumpărat acum câteva zile o pătrime din acțiunile BEM. Decizia a fost luată astăzi la Adunarea Generală a acționarilor.

Potrivit Kommersant, pe lângă omul de afaceri, Ilan Shor, pe mâna căruia ar fi ajuns Banca de Economii, în consiul BEM candidează și membrii consiliului administrativ Stanislav Budza, Elena Matveeva, Constantin Paladi, Ivan Ursu și viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Acum patru zile, un pachet de acțiuni de 24,9% a fost vândut băncii rusești, Vneșeconombank cu 50 de milioane de lei. Deocamdată nu se cunoaște de la cine a cumpărat acțiunile banca rusă. Vneșeconombank, este o bancă de stat a Rusiei, responsabilă de dezvoltare, finanțând diverse proiecte investiționale.

Anul trecut, statul, a vândut 56% din acțiunile Băncii de Economii, păstrând pachetul de blocaj de 33%. O treime din acțiunile băncii au ajuns în proprietatea companiei Sisteme Informaționale Integrate, care ar fi legată cu Ilan Shor. Ulterior, acesta a negat că aravea vreo legătură cu privatizarea Băncii de Economii.

Sursa: diaspora.moldova.org