Îl recunoaşteţi?

Costi Burlacu, interpret

S-a născut la Telenești, într-o familie de intelectuali. Este îndrăgostit de muzică de când se ține minte. La patru ani, alegea cel mai înalt loc din curtea casei – vârful unui cireș – în care cânta ca să fie auzit și aplaudat de toți vecinii, care le spuneau mereu părinților săi: „Băiatul ăsta o să fie artist!”.

La şase ani a învăţat de unul singur a cânta la un pian. Şi-a continuat studiile la Școala de muzică „Barbu Lăutaru” unde a studiat acordeonul. A participat la toate manifestările artistice din școală, fiind și un bun organizator. Visul de a ajunge muzician l-a urmat tot timpul. În adolescență, a compus primele melodii, evident, de dragoste, cu care a participat la Festivalul Internațional „Micul Prinț”, devenind laureat.

În 2000, i-a surâs norocul să-l întâlnească pe compozitorul Anatol Roșcovan, care i-a propus să vină la Chișinău. Însă trebuia să abandoneze liceul şi să înfrunte părinții care nu erau deloc încântaţi de alegerea fiului. Totuşi Costi a venit la Chișinău, fiind luat de Anatol Roşcovan la Casa Radio în calitate de orchestrator. Peste un an, a devenit student la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, unde a studiat acordeonul și canto. A scris muzică pentru tineri interpreți. A lucrat ca prezentator radio la un talk-show muzical.

În 2002, s-a lansat pe scena profesionistă, la Festivalul „Maluri de Prut”, cu o piesă semnată de Valentin Dânga. În 2010, a obţinut licenţa de regizor de estradă, absolvind Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)