Îl recunoaşteţi?

Costi Burlacu, interpret

S-a născut la Telenești, într-o familie de intelectuali. Este îndrăgostit de muzică de când se ține minte. La patru ani, alegea cel mai înalt loc din curtea casei – vârful unui cireș – în care cânta ca să fie auzit și aplaudat de toți vecinii, care le spuneau mereu părinților săi: „Băiatul ăsta o să fie artist!”.

La şase ani a învăţat de unul singur a cânta la un pian. Şi-a continuat studiile la Școala de muzică „Barbu Lăutaru” unde a studiat acordeonul. A participat la toate manifestările artistice din școală, fiind și un bun organizator. Visul de a ajunge muzician l-a urmat tot timpul. În adolescență, a compus primele melodii, evident, de dragoste, cu care a participat la Festivalul Internațional „Micul Prinț”, devenind laureat.

În 2000, i-a surâs norocul să-l întâlnească pe compozitorul Anatol Roșcovan, care i-a propus să vină la Chișinău. Însă trebuia să abandoneze liceul şi să înfrunte părinții care nu erau deloc încântaţi de alegerea fiului. Totuşi Costi a venit la Chișinău, fiind luat de Anatol Roşcovan la Casa Radio în calitate de orchestrator. Peste un an, a devenit student la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, unde a studiat acordeonul și canto. A scris muzică pentru tineri interpreți. A lucrat ca prezentator radio la un talk-show muzical.

În 2002, s-a lansat pe scena profesionistă, la Festivalul „Maluri de Prut”, cu o piesă semnată de Valentin Dânga. În 2010, a obţinut licenţa de regizor de estradă, absolvind Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.