Igor Guțu, tânărul care ajută din SUA agricultorii moldoveni

Igor Guțu este un tânăr moldovean pasionat de agricultură care încearcă de câțiva ani să ajute agricultorii din Republica Moldova.

De câțiva ani, Igor locuiește în Miami, SUA, însă aceasta nu-l împiedică să fie alături de agricultorii din Republica Moldova și să-i ajute cu sfaturi. Fiind acasă, Igor a crescut zmeură, coacăză, căpșuni. Mai mult de atât, pasiunea pentru căpșuni l-a determinat să lanseze un site decicat fructului – capsuna.md. „Plantam în loturi mici căpșuni în Chișinău. Când locuiam în Moldova, aveam căpșuni lângă casă începând cu primăvara devreme. De asemenea, vindeam butași de mure, căpșuni, zmeură și coacăză”, spune tânărul.

Tânărul are grijă de site-ul fermer.md de patru ani, iar în de curând a lansat un nou site – fermierul.md, alături de Viorica Alexei, o moldoveancă din Londra și un femier din Republica Moldova, Adrian Ciorbă.

„Prin intermediul site-ului, dormim să promovăm mai mult agricultorii tineri din Republica Moldova, vrem să devină o platfomă unde fermierii să poate discută toate noutățile din agricultură. De asemenea, vom descoperi împreună cei mai buni fermieri de la noi și istoriile lor de succes”, menționează Igor.

Tânărul spune că, în zilele noastre, agricultura trebuie să fie strâns legată de Internet. „Internetul e foarte prețios, mai ales pentru a găsi parteneri și pentru a vinde producția agricolă. Oamenii apelează la ajutorul nostru atunci când doresc să-și deschidă o afacere. Noi încercăm să-i redirecționăm la alți fermieri care au o afacere bine pusă pe picioare”, adaugă acesta.

Igor Guțu lucrează la moment în statul Florida în domeniul construcțiilor. În timpul liber, acesta organizează tururi turistice pentru vorbitorii de limbă rusă ajunși în Miami. În viitorul apropiat, tânărul intenționează să organizeze tururi agricole pentru fermierii din fosta URSS.

Sursa: diaspora.moldova.org