Igor Dodon a plecat din nou la Moscova ca să se fotografieze cu Putin

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a plecat la Moscova într-o vizită oficială pentru zilele 30 octombrie–1 noiembrie. Șeful statului moldovenesc se va întâlni, pentru a șasea oară din ianuarie 2017, cu președintele Rusiei Vladimir Putin. Autoritățile ruse i-au pregătit un program încărcat – o conferință la Universitatea de Stat din Moscova, o conferință de presă la „Russia Today” și un interviu cu Mihail Gusman la TASS. În urma celor șase întrevederi oficiale, în decursul a aproape doi ani, Igor Dodon și Vladimir Putin nu au semnat niciun document.

 

Igor Dodon va avea negocieri cu omologul său rus Vladimir Putin, potrivit kommersant.ru, și se va întâlni cu responsabilul Kremlinului de relațiile cu Moldova, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Igor Dodon a mers la Moscova pentru perioada 30 octombrie–1 noiembrie. Președintele Republicii Moldova va avea o conferință în fața studenților Universității de Stat din Moscova, o conferință de presă la „Russia Today” și un interviu la Agenția TASS, Mihail Gusman.

Dodon va primi din partea Moscovei 11 camioane „Kamaz” pe care au decis autoritățile ruse să le dăruiască diferitor orașe din Moldova. La ceremonia dedicată acestui eveniment va participa vicepremierul Dmitri Kozak, numit în vară reprezentant special al președintelui Rusiei pentru afacerile cu Moldova. Dodon și Kozak vor avea o întâlnire separată.

Potrivit publicației rusești, această vizită a lui Igor Dodon are un caracter strict electoral, în ajunul alegerilor legislative din Republica Moldova din februarie 2019.

The following two tabs change content below.