„Idioţii de arbitri fură viitorul fotbalului pentru 1000 de dolari

SCANDAL // Un arbitru al meciului dintre FC Zimbru–CSCA Rapid a fost acuzat că ar fi luat până la 3000 de dolari pentru a favoriza gazdele

„Bravo arbitrilor care au furat, fură şi vor fura în continuare viitorul fotbalului moldovenesc. Acest viitor este furat de către un grup de idioţi care umblă îmbrăcaţi în negru şi se numesc arbitri. Cum să investeşti în fotbal dacă aceşti idioţi ne fură pentru o mie de dolari”, a declarat preşedintele CSCA-Rapid, Victor Ostap, după ce echipa sa a jucat la egalitate cu FC Zimbru şi i-a fost anulat un gol perfect valabil.

Liliana LUPU

Ostap a vrut să sară la gâtul tuşierului care a arătat eronat off-side, anulând astfel golul echipei sale. „Intram mai dur în mutra acestui individ care fură fotbalul şi viitorul lui. Nu mai rezist. Deja ne-au fost furate zece puncte în acest debut de campionat. Cine are nevoie de aşa fotbal?”, s-a întrebat preşedintele lui CSCA-Rapid.

„Nu-mi explic ce se întâmplă”

Anunţată ca pretendentă la titlul şi la cucerirea Cupei Moldovei, echipa patronată de Nicolae Ciornîi şi Adlan Şişhanov nu a jucat mai nimic cu CSCA-Rapid şi a coborât pe locul cinci în clasamentul Diviziei Naţionale cu 13 puncte. Antrenorul „zimbrilor”, Serghei Stroienco, mai nu a intrat sub masă de ruşine după patru meciuri în care echipa sa nu poate câştiga. „Nu pot să-mi explic ce se întâmplă cu elevii mei. Nimic nu le iese în teren. Cu greu pot marca gol”, s-a jeluit Stroienco.

Şişchin, pe făraş?

Acesta a anunţat că-l va pedepsi pe căpitanul Oleg Şişchin, care a fost eliminat de pe teren şi şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică. „Ce fel de căpitan este acesta care îşi lasă echipa în zece. El trebuie să fie cel care îmbărbătează echipa. L-am rugat să fie precaut, dar el a făcut altceva. Nu avem nevoie de aşa lideri”, a comentat sec Stroienco eliminarea lui Oleg Şişchin.

Şişhanov vrea să facă curăţenie la FC Zimbru  

Coproprietarul FC Zimbru, Adlan Şişhanov, care la începutul campionatului era gata să parieze un milion de dolari pe echipa sa, acum bate în retragere şi anunţă că unii jucători vor fi daţi afară. „Sunt nemulţumit de jocul echipei, drept rezultat vor fi aplicate amenzi usturătoare. Poate că domnul Ostap are dreptate când spune că le-a fost anulat un gol perfect valabil. Cert este că noi am pornit ca favoriţi meciul cu CSCA-Rapid, dar echipa noastră a coborât la nivelul adversarului. Sincer, îmi venea să-i pun pe fotbalişti să facă ture până la unu noaptea după această remiză. După meciul cu FC Tiraspol, vom face o analiză amănunţită şi vom lua măsurile de rigoare. Mulţi dintre jucători ar trebui daţi afară”, a spus Şişhanov.

Derby nedecis între FC Sheriff–FC Dacia

Capul de afiş al etapei a VIII-a a fost derbiul dintre FC Sheriff şi FC Dacia care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Meciul dintre primele două echipe din clasament a fost foarte echilibrat. Partida a fost fragmentată de arbitru care oprea jocul la orice contact. Acest lucru i-a nemulţumit pe reprezentanţii celor două cluburi, însă, la final, au căzut de acord că e un rezultat echitabil.

În celelalte meciuri ale etapei s-au consemnat următoarele rezultate: FC Costuleni–FC Tiraspol 0:4; Sf. Gheorghe–FC Nistru 2:2; Iskra–Academia UTM 1:1 şi FC Olimpia–FC Milsami 0:1.

În clasament conduce FC Sheriff cu 20 de puncte, FC Dacia – 17, FC Tiraspol – 14, FC Milsami – 14, FC Zimbru – 13, FC Nistru – 10, Sf. Gheorghe – 10, Iskra – 9, CSCA Rapid – 7, Academia UTM – 5, FC Olimpia – 5 şi FC Costuleni – 3 puncte.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)