Ibrahimovici vs Ronaldo, cine rămâne acasă?

Cristiano_Ronaldo_Zlatan_Ibrahimovic-1200Trimişi în knock-down în partida de la Pireu, băieţii lui Piţurcă îşi doresc revanşa pe Arena Naţională

În această seară, naţionala de fotbal a României îşi joacă calificarea. După înfrângerea din meciul din deplasare, elevii lui Victor Piţurcă au nevoie în meciul de acasă de o victorie la o diferenţă de cel puţin două goluri. Meciul va avea loc astăzi pe Arena Naţională din Bucureşti, începând cu ora 21:00.

După acel 3-1 dezamăgitor, naţionala României nu-şi doreşte decât o revanşă pe cinste. În meciul de acasă, elevii lui Victor Piţurcă trebuie neapărat să marcheze două goluri, fără a scăpa vreunul, pentru a-şi asigura biletul spre Brazilia. Este o misiune imposibilă contra unei selecţionate ca cea a Greciei, care ştie perfect să se închidă în apărare, ceea ce a demonstrat în meciul de acasă. Românii însă mizează pe un factor esenţial, suporterii, care vor umple tribunele Arenei Naţionale.

Atacantul Ciprian Marica chiar a menţionat pe contul său de Facebook: „Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să fim atât de puternici încât să câştigăm războiul. Vă mulţumesc pentru mesaje. Acum, la greu, avem nevoie de încrederea şi susţinerea voastră totală! Până la capăt! Hai România!”.

Nu vor lipsi însă nici suporterii greci. Federaţia elenă a primit 1700 de bilete, care, cu siguranţă, vor fi vândute, însă în posesia acestora pot intra doar cetăţeni greci şi ciprioţi. Ei pot cumpăra biletele doar cu paşaportul sau cu cartea de identitate, scrie digisport.

Modificări în lot

Primul 11 al României va avea modificări esenţiale. În primul rând, poziţia lui Bourceanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe, va fi ocupată, cel mai probabil, de Gardoş, care la club a mai fost utilizat pe acest post. În linia de fund, ar putea reveni stopperul lui Tottenham, Chiricheş, care şi-a revenit după accidentarea primită în meciul din campionat.

Acesta va face duetul în centrul defensivei cu Dorin Goian, iar în poartă cel mai probabil va fi Tătăruşanu. De asemenea, în locul lui Torje, pe flancul drept de atac, ar putea apărea Bănel Nicoliţă, care trebuia să fie titular şi în meciul de vineri.

Echipa probabilă: portar – Tătăruşanu, fundaşi – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ, Mijlocaşi – Nicoliţă, Cociş, Gardoş, Maxim, Stancu, Atacant – Marica.

Cu toată dorinţa pe care o au românii de a se revanşa, grecii, la rândul lor, vin foarte motivaţi, cu speranţa de a obţine rezultatul necesar pentru a se califica la mondiale. „Am jucat foarte bine, am fost mai buni şi am câştigat, dar vom merge în România ca şi cum s-ar fi terminat 0-0, nu 3-1. Vrem să obţinem un rezultat bun la Bucureşti şi să ne calificăm. Încă n-am relizat nimic, am făcut doar o jumătate de pas spre Brazilia”, a declarat atacantul Greciei, Kostas Mitroglou, citat de publicaţia Sport.

Reamintim că meciul dintre România şi Grecia va avea loc în această seară, pe Arena Naţională din Bucureşti, începând cu ora 21:00.

Ronaldo vs. Ibrahimovici, cine rămâne acasă?

În celelalte meciuri din cadrul barajelor s-au înregistrat rezultate, dacă nu surprinzătoare, cel puţin, neaşteptate. Naţionala Ucrainei a făcut un pas mare spre calificare după ce i-a învins pe teren propriu pe francezi cu scorul de 2-0. Naţionala lui Cristiano Ronaldo a fost peste cea a lui Ibrahimovici în meciul din Portugalia, portughezii impunându-se cu scorul de 1-0. Unica partidă care s-a terminat fără goluri a avut loc la Reykjavik. Croaţia n-a reuşit să marcheze în poarta islandezilor, care pot ajunge pentru prima dată în istorie la un turneu final. Meciurile din retur, de asemenea, se joacă în această seară, paralel cu meciul România–Grecia.

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)