Iată cum deosebeşti gripa de răceală

Îţi curge nasul, te doare gâtul şi muşchii, migrenele nu-ţi dau pace? Ai răcit! Atenţie, însă, pentru că acestea pot fi şi semne de gripă!

Dacă te trezeşti dintr-odată cu dureri de muşchi, ca şi cum ai fi fost lovit de o maşină, mai mult ca sigur ai gripă. Clasica gripă de sezon debutează brusc, cu dureri musculare, migrene, febră şi tuse. Răceala se defineşte, de obicei, prin nas înfundat sau secreţii abundente.

Febra îţi spune că ai gripă

Este adevărat că, în cazul anumitor persoane, răceala poate provoca o febră uşoară, însă, de cele mai multe ori, ea nu se numără printre simptomele acestei afecţiuni. În cazul gripei, febra se manifestă încă de la început, ba chiar cu valori destul de ridicate.

Tusea poate duce la complicaţii

Deoarece atât răceala, cât şi gripa sunt boli care afectează căile respiratorii, ele pot provoca tuse. Numai că, în cazul gripei, tusea poate duce la complicaţii grave, cea mai frecventă fiind pneumonia. Mergeţi la medicul specialist dacă aveţi dificultăţi de respiraţie sau dureri în piept.

Durerea de cap, simptom în ambele afecţiuni

O migrenă nu poate indica dacă este vorba de răceală sau gripă. Intensitatea durerii însă vă poate îndruma către un diagnostic exact. În cazul unei simple răceli, migrena cedează uşor în faţa medicamentelor.

Oboseala nu apare în răceli

Dacă te simţi dintr-odată obosit, fără chef de muncă şi cu o mare dorinţă de a sta toată ziua în pat, trebuie să ştii că acestea sunt semne de gripă. Starea de oboseală şi slăbiciune poate dura până la trei săptămâni. În cazul răcelilor, ea poate apărea în forme mai uşoare şi durează doar două–trei zile.

The following two tabs change content below.